Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

8.12.11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα, 8/12/2011, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Ευθύμιου Μπάκα, διαδραματίστηκαν τα παρακάτω, τα οποία προσβάλλουν τους εργαζόμενους της ΓΓΔΒΜ, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο:

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κάλεσε την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διοικητικού κ. Αγαλοπούλου και την υπάλληλο κ. Βενεδίκη να τον ενημερώσουν σχετικά με την «μη» αποστολή στοιχείων στο ΥΠΕΣ για την εφεδρεία των υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ. Οι υπάλληλοι του παρέθεσαν τα γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα. Εκείνος απάντησε ότι θα ενημερώσει την Υπουργό και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αποχώρησαν. Στη συνέχεια, εις επήκοον τόσο των υπαλλήλων του γραφείου του, όσο και υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ που, εκείνη τη στιγμή, βρίσκονταν στον προθάλαμο του γραφείου του, ο Γενικός Γραμματέας, κατά τη συνήθη πρακτική του (παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν) να εκτονώνει το θυμό του με απαράδεκτο και ανεξέλεγκτο τρόπο, άρχισε να βρίζει σκαιότατα όλους τους υπαλλήλους της ΓΓΔΒΜ, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:
«Όλοι οι υπάλληλοί μου είναι άχρηστοι και όταν φύγω, θα ενημερώσω τον Παπαδήμο για να τους διώξει όλους. Θα τους γαμ…ω όλους κι αυτούς και τα σπίτια τους, τους γράφω όλους στ’ αρ…μου και στον π… ο μου».
Οι φωνές και οι βρισιές του ακούστηκαν μέχρι και τον κάτω όροφο καθώς και μέχρι το απέναντι σχολείο όπου οι μαθητές άρχισαν να χειροκροτούν!!!
Με αφορμή το σημερινό κατάφορα προσβλητικό και απαράδεκτο περιστατικό, ο Σύλλογος εργαζομένων της ΓΓΔΒΜ θεωρεί ότι οφείλει, εκτός από την καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος, να παραθέσει και ορισμένα στοιχεία που αφορούν στη συνολική στάση του Γενικού Γραμματέα:

1.Έχει καταδικάσει την Υπηρεσία σε αδράνεια και τη δική του ανεπάρκεια την χρεώνει στους υπαλλήλους.

2.Έχει επιλεκτική συνεργασία με ελάχιστους υπαλλήλους και ανύπαρκτη με τους περισσότερους.

3.Δεν έχει προβεί σε κανενός είδους ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που αφορούν αφενός στη νέα συγκρότηση της Υπηρεσίας της Δια Βίου Μάθησης και αφετέρου στην άσκηση πολιτικών, με βάση τον εδώ και 15 μήνες ψηφισθέντα νόμο, με αποτέλεσμα η ΓΓΔΒΜ να μην επιτελεί το ρόλο της. Δεν αξιοποιεί έμπειρους υπαλλήλους και αντ’ αυτών προτιμά «εξωτερικούς συνεργάτες» με το ανάλογο φυσικά κόστος. Οποιαδήποτε δράση, υλοποιείται ερήμην της Υπηρεσίας η οποία το πληροφορείται εκ των υστέρων.

4.Δεν εμπιστεύεται ούτε τις Διευθύνσεις ούτε τα τμήματα της Υπηρεσίας του.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής του είναι να κινδυνεύει να μπει τελικώς ταφόπλακα στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης στη χώρα.

Σύσσωμος ο Σύλλογος των υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ καταγγέλλουμε τη σκαιότατη συμπεριφορά και την εν γένει απαράδεκτη πρακτική του Γενικού Γραμματέα και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του.

Για το Σύλλογο των Μονίμων Υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θανάσης Μολυβιάτης-Σταματούκος Πρόεδρος
Αλέξης Βασιλείου Αντιπρόεδρος
Λέτα Σωτηροπούλου Β’ Αντιπρόεδρος
Ευαγγελία Ζησάκη Γραμματέας
Θεαγένης Μανώλης Αν. Γραμματέας
Αγγελική Μαρέτσικου Έφορος