Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

18.11.08

Μια σύντομη εικόνα της "υπάρχουσας κατάστασης" στην Υπηρεσία

Μετά τους πρόσφατους χειρισμούς της Διοίκησης της Υπηρεσίας στις κρίσεις προϊσταμένων, ή μάλλον με αφορμή αυτούς τους χειρισμούς, αναρωτιόμαστε:
Υπάρχουν άραγε ζητήματα για διερεύνηση από τα διοικητικά δικαστήρια ; Η απάντηση είναι θετική, όμως για μας, δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Εμείς αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια είναι η πλήρης διάλυση , αλλοτρίωση και διάβρωση μιας υπηρεσίας που για τις πολιτικές ηγεσίες μπορεί να μην είναι μείζονος σημασίας, αλλά είναι για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Τσαμαδιάς άλλωστε δεν έκρυψε την άποψή του. Σε πρόσφατη ερώτηση μας και αντίστοιχο έγγραφο, που αφορούσε στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων με την μετατροπή των γραφείων μας σ΄ ένα εκτεταμένο εργοτάξιο, απάντησε πως εφαρμόζει την δημιουργική καταστροφή. Η δημιουργική καταστροφή (νεοφιλελευθερισμός) υποστηρίζει πως αφήνεις το παλιό να αυτοκαταστραφεί μη στηρίζοντάς το και ενισχύεις το καινούργιο, που σ΄ αυτό επενδύεις και προσδοκάς οφέλη.
Πάνω – κάτω αυτό εφάρμοσε ο πολιτικός μας προϊστάμενος.
Όχι μόνον άφησε την υπηρεσία να μαραζώσει αλλά με συστηματικές πολιτικές και διοικητικές επιλογές άφησε στη γωνία τους μόνιμους υπαλλήλους, έργα που έτρεχαν και ήταν σαφώς ωφέλιμα για τους πολίτες τα έκοψε ή τα αλλοίωσε, απαξίωσε ανθρώπους και διαδικασίες. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν δίστασε να δηλώσει σε μέλη του Δ.Σ. , ΄΄ τους περισσότερους από εσάς δεν μπορώ να τους απολύσω και βρίσκονται εδώ, ας καθίσουν λοιπόν να τρώνε τα λεφτά του ελληνικού λαού που τους πληρώνει το μισθό τους, χωρίς τουλάχιστον να γίνονται εμπόδιο στο έργο που επιτελείται…’’.
Ταυτόχρονα ενίσχυσε το καινούριο, επέλεξε έργα που ήταν ήδη έτοιμα να τρέξουν με χρηματοδότηση της Ε.Ε. και:

  • Προσέλαβε στη κεντρική δομή του ΙΔΕΚΕ ……..συμβασιούχους με βασικό κριτήριο την καταγωγή τους από την Φθιώτιδα, εκλογική περιφέρεια που πολιτεύεται ο ανιψιός του, γιος του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Σταϊκούρα ( παρεμπιπτόντως έψαξε πολύ ο Πρωθυπουργός για τους στενούς του συνεργάτες;)
  • Στελέχωσε επιτροπές και ομάδες έργου με προσωπικές του επιλογές από
    α) Χαροκόπειο Παν/μιο στο οποίο έγινε καθηγητής τον Ιούλιο του 2004,
    β) Φθιώτιδα, η εκλογική περιφέρεια που λέγαμε πιο πάνω
    γ) Μαθηματικούς, ως Μαθηματικός ο ίδιος.
  • Ανάλωσε 250.000,00 € για διαμόρφωση και αναδιαμόρφωση και ξανά διαμόρφωση συγκεκριμένων χώρων, των γραφείων του! Ναι , πληθυντικός αριθμός, γιατί σεμνά και ταπεινά ο κ. Τσαμαδιάς έστησε τρία υπερπολυτελή γραφεία για τον εαυτό του με τα λεφτά του ελληνικού λαού στην προκειμένη περίπτωση να αποκτούν άλλη σημασία. (Η οφειλή από την προηγούμενη διαρρύθμιση του γραφείου του ανέρχεται στα 100.000,00 €)
  • Δεν παραλείπει να μας θυμίζει πως ήρθε και μας ξεβρόμισε, κάνοντας πως δεν βλέπει την αθλιότητα των υπόλοιπων χώρων, που βρίσκονται σε κατάσταση που είναι έξω από κάθε κανονισμό αλλά και έννοια της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων
  • Κυκλοφορεί διαφημιστικά φυλλάδια που συγκρίνουν το έργο του με το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης, που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν τα στημένα νούμερα, ακόμα και στους πλέον καλόπιστους αναγνώστες τους.
  • Πολλές φορές έχει αναφερθεί σε στοιχεία που έχει για οικονομικές ατασθαλίες της προηγούμενης Διοίκησης, ωστόσο ποτέ δεν τα αξιοποίησε, ως όφειλε, με την κλήση εισαγγελέα, όπως επανειλημμένα του πρότεινε ο Σύλλογος . Μετά από 4,5 χρόνια το εύλογο συμπέρασμα είναι πως είτε δεν είχε τέτοια στοιχεία είτε είχε και με κάποια συναλλαγή τα ξέχασε……Εμείς πάντως τον προκαλούμε πάλι, διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε κανέναν, ούτε για τώρα, ούτε για πριν, ούτε για μετά.
  • Τελευταία κυκλοφόρησε το νέο σήμα της υπηρεσίας, της Δημόσιας Υπηρεσίας, που για φόντο έχει έναν πυρσό. Όχι δεν του ξέφυγε, όχι δεν είναι η Ολυμπιακή δάδα, όχι δεν είναι ο Πυρσός Γρεβενών!!! Είναι η παραπομπή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η άποψη της δεξιάς πως το Κράτος της ανήκει. Άλλωστε ο κ. Τσαμαδιάς, όταν έβαφαν τις πόρτες της υπηρεσίας και ένας υπάλληλος είχε άλλη γνώμη για το χρώμα, του είπε : Καλά ήρθα εγώ στο σπίτι σου να σου πω τι χρώμα θα βάψεις τις πόρτες;

Έπρεπε να την είχαμε αξιολογήσει πολύ σοβαρότερα την ερώτηση αυτή. Έτσι ακριβώς λειτούργησε η πολιτική ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια. "Σαν στο σπίτι τους!"

το Δ.Σ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά.

Συνεχίστε!

Περιμένουμε κι άλλα

Ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τέτοια παιδιά! Μέχρι να πάνε σπίτι τους όσοι θεωρούν τις δημόσιες υπηρεσίες σπίτια τους...και μαζί τους όσοι τους δίνουν ανερυθρίαστα "γη και ύδωρ"! Μη σταματήσετε να μιλάτε και να ενημερώνετε για όσα γίνονται σ΄αυτή τη Γραμματεία που αλλιώτικα ξεκίνησε. Οι παληοί (που τώρα είναι στην α-γωνία) κατανοούν περισσότερο τη σημερινή κατάντια...κι είναι απαραίτητο να μιλάνε, να παίρνουν θέση, για να μαθαίνουν κι οι νεότεροι. Τι άλλο να πω; Και μη χειρότερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως οι περισσότεροι από τους πολιτικά αποτυχημένους, που αναρριχώνται σε θέσεις εξουσίας, εξαιτίας της κομματικής τοποθέτησής τους σε συνδυασμό με τα συγγενολόια τους και γίνονται καλαμοκαβαλητές της εξουσίας λες και θα βρίσκονται εκεί για πάντα, έτσι και ο επίκουρος, δεν σκέφτεται την μέρα που θα φεύγει υπό την γενική χλεύη και με τη συνοδεία των ζαρζαβατικών (όσο και αν τα ακριβύνουν) που θα του πετούν οι εργαζόμενοι.
Η ώρα όμως πλησιάζει... ;)

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τη "σύντομη εικόνα...στην υπηρεσία", το άρθρο για την "αξιοπρεπή εργασία" σε συνδυασμό με την εκδήλωση της ΓΓΔΒΜ "περί διασφάλισης ποιότητας στην εκπαίδευση ενηλίκων" δεν μπορεί παρά να μας έρθουν στο νου διάφορες λαϊκές ρήσεις. Επιλέγω την πιο...κόσμια: "Τι του λείπει του ψωριάρη;; Φούντα με μαργαριτάρι!"
Τις υπόλοιπες σκεφτείτε τις μόνοι/ες σας.... :)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ....ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΦΟΡΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο και καλοδεχούμενο το blog!!
Έχω μια απορία σαν εργαζόμενος στην Γ.Γ.Ε.Ε.:Ο Γενικός Γραμματέας όταν θυμώνει με τους εργαζόμενους επαναλαμβάνει την εξής φράση ''αυτοί που δεν δουλεύουνε καθόλου..κ.τ.λ.''. Του διαφεύγει πως αν οι δημόσιοι Υπάλληλοι δεν δουλεύουν είναι αποκλειστικά δική του η ευθύνη; Δεν γνωρίζει πως αυτό θα μπορούσε να είναι βασικό στοιχείο καταγγελίας για τον ίδιο; ή αυτοκαταγγέλεται οπότε θα χρειαστεί οπωσδήποτε γιατρός(Αναφέρομαι στο έγγραφο του συλλόγου που έχει θέμα ΄΄Να φωνάξουμε γιατρό ή δικηγόρο;)

Ανώνυμος είπε...

Σέ σχέση με τους ανθρώπους που προσλήφθηκαν από την παρούσα πολιτική ηγεσία, πρέπει να πούμε τα εξής: 1.Ότι, ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσληψής τους για μας είναι εργαζόμενοι και μάλιστα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. 2.Ότι έχουν πολλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα οι περισσότεροι εξ΄ αυτών, γεγονός που δεν απαλλάσει την πολιτική ηγεσία από τον αναξιοκρατικό και διαβλητό τρόπο πρόσληψής τους. 3.Αυτό που με θλίβει σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως οι νέοι αυτοί άνθρωποι θυμίζουν τους στίχους του παιδικού τραγουδιού :
΄΄Οιεργάτες μου ψοφούν για δουλειά και μου λεν,
Να δουλέψουμε, βάλε μας να δουλέψουμε.
Θα κάνουμε κόλπα πολλά, θα γίνουμε χίλια κομμάτια
κι εσύ θα κοιτάς και θα τρίβεις τα μάτια.΄΄

Βέβαια, σε οποιοδήποτε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας στις μέρες μας οι άνθρωποι ανησυχούν για το εργασιακό τους αύριο. Εδώ όμως διακρίνει κανείς κάτι παραπάνω, τον φόβο...

Ανώνυμος είπε...

xZ

Ανώνυμος είπε...

Είδατε το καινούριο έγγραφο της ΓΓ και του ΙΔΕΚΕ ; Με τα σηματάκια του και τα λιλιά του;
Πολύ πλάκα!
Ο στολισμός είναι χριστουγεννιάτικος. Το Πάσχα θα βάλουμε λαγουδάκια και κόκκινα αυγά!
Μπράβο βρε Ντινάκο γελάσαμε πάλι. Να ‘σαι καλά, κάναμε καινούριο συκώτι.
Είσαι μαιτρ του kits art. Από demo krat έχεις μαύρα μεσάνυχτα.