Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

8.6.10

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Κόσμος και λαός στους διαδρόμους του 4ου έξω από το γραφείο του Γενικού.Έχουμε καμιά επέτειο της ένδοξης 4ετίας Τσαμαδιά;Συνεντεύξεις;Πασαρέλα;
Τιιιιιιι τρέεεεεχει; Ξέρει κανείς τίποτα;Ο Σύλλογος τι λέει;

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε συνεντεύξεις! Ούτε επέτειο του ακατανόμαστου τέως! Πασαρέλα ίσως! Εκτός κι αν ήταν τίποτα περαστικοί από την Αχαρνών που ήρθαν επίσκεψη, να μας πούνε μια καλημέρα οι άνθρωποι!

Ανώνυμος είπε...

Μια καλημέρα είν' αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω...; Να δούμε πόσο πιο χάμω...θα πέσουμε τελικά (εκτός από την καλημέρα βεβαίως βεβαίως)

Ανώνυμος είπε...

Ε! ρε γλεντια!!!! Αρχισαν τα οργανα; Καλη αρχη συναδελφοι, σε μια απο τα ιδια!!!;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ

Συνάδελφοι σπεύσατε να...δηλωθούμε!!! Από 12-23 Ιουλίου πρέπει να μπούμε σε ιστοσελίδα του Υπ. Εσωτερικών και να δηλώσουμε τη δημοσιοϋπαλλιλική μας ιδιότητα, στην απογραφή που γίνεται για δημ. υπαλλήλους. Αν δεν το κάνουμε, μισθός γιόκ, μη σας πω ότι θα απολυθούμε όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης γενικούλης μας.
Μπορούμε βεβαίως στα στοιχεία για θέση, υποργείο και μισθό να δηλώσουμε ότι γουστάρουμε για να επιβεβαιωθεί και το ρητό "Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις"
Λεπτομέρειες προσεχώς! Και το νου σας, μη φύγει κανείς με άδεια....γιατί θα γυρίσει και δε θα βρει καρέκλα!!! Αλλά θα μου πείτε και που να πάμε;;; αφού δεν υπάρχει σάλιο! Πάνε τα μπάνια του λαού....για να μη συνεχίσω κι άλλο....

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε τίποτα μην ανησυχείτε!Απλώς έβλεπε, "Το γραφείο του Γενικού", ανθρώπους!Απαγορεύεται να βλέπει ανθρώπους; Πες πως δεν τους είδατε βρε αδερφέ!Γιατί εκνευριστήκατε αμέσως;Δεν βλέπουν οι συνεργάτες του Γενικού ανθρώπους;
Τι;Δεν ήταν απλοί επισκέπτες και δεν είδαν φως και ανέβηκαν;Τους έβλεπαν ως επιτροπή;Σωπάτε καλέ!Θα μπορούσαν να τους έβλεπαν και σε ένα ξενοδοχείο!Μάλιστα, αυτή είναι μια απάντηση! Τι πρόβλημα έχετε,αν τους έβλεπαν σε ένα ξενοδοχείο θα σας ενοχλούσε;
Σε ξενοδοχείο...ναι ...η Διευθύντρια Διοικητικού, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού, ο αποσπασμένος καθηγητής υπεύθυνος σε μονάδα του ΙΔΕΚΕ κ. Ζέρβας και η κ. Λεονάρδου...μάλιστα και μαζί 20 άτομα από φορέα που κλείνει, μάλιστα.Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται ο κύριος σύμβουλος!Τι αγκυλώσεις δημοσιουπαλληλικές είναι αυτές που έχετε ρε συνάδελφοι!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα ως προς τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης είναι η ηθική και όχι η οικονομική διαφθορά γιατί ενώ διαβρώνει και αλλοτριώνει τους θεσμούς κανείς δεν ενδιαφέρεται να την καταπολεμήσει γιατί δεν έχει «οικονομικό» ενδιαφέρον.

Απτό παράδειγμα ηθικής διαφθοράς αποτελεί η ηγεσία της ΓΓΔΒΜ η οποία αψηφώντας θεσμούς, νόμους, αξίες, δικαιώματα, πορεύεται με τις βασικές γνώσεις κακοδιοίκησης της Διευθύντριας Διοικητικού η οποία από τη μία καταφέρνει να χειρίζεται πάσεως φύσεως Γενικούς και από την άλλη όλοι οι Γενικοί την χρησιμοποιούν για τις δικές τους σκοπιμότητες.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, με ευθύνη της ηγεσίας, να μην έχει ακόμη οριστεί υπηρεσιακό συμβούλιο (που θα έπρεπε ήδη να υπάρχει με βάση το νόμο) και το οποίο θα πρέπει να λάβει αποφάσεις άμεσα για σημαντικά θέματα της υπηρεσίας, οι υπάλληλοι να εξακολουθούν να μην αξιοποιούνται σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, και η υπηρεσιακή λειτουργία και ιεραρχία σε πολλές περιπτώσεις να παρακάμπτεται, με αποκορύφωμα τη λειτουργία της άτυπης επιτροπής στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα για την αξιολόγηση υπαλλήλων άλλου φορέα που καταργήθηκε, για να τους κάνει τι?

Σαν να μην υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για να γίνει κάτι τέτοιο, σαν να αξιοποιήθηκαν όπως αρμόζει όλοι οι υπάλληλοι της ΓΓΔΒΜ και ενόψει οικονομικής κρίσης προσλαμβάνουμε επιπλέον προσωπικό, σαν να επρόκειτο η ΓΓΔΒΜ να λειτουργεί με όρους ατομικής ιδιοκτησίας.

Το συμπέρασμα είναι οτι όλες οι εξουσίες, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που παύει κανείς να ελπίζει οτι κάτι θα αλλάξει. Και όσον αφορά τη ΓΓΔΒΜ ένα είναι σίγουρο, οτι καμία πολιτική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της εκπαίδευσης ενηλίκων και της δια βίου μάθησης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

...ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ! ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ "ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ". ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ; ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ;
(...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ...)
ΠΑΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί,
δεν υπάρχει ελπίδα,
τα παιδιά μας δεν έχουν όνειρα
-φροντίσαμε εμείς γι΄ αυτό.
Γιατί καθένας βλέπει την πάρτη του,
ο διπλανός μας είναι απειλή,
να πάρουμε πριν πάρει,
μια θέση, λεφτά, οτιδήποτε.
Γιατί η επωνυμία είναι επικίνδυνη
-όταν δεν ταυτίζεται με το δήθεν και τη λαμογιά, που τη γλυτώνουν-
μη μιλάς, σώπαινε, κοίτα πώς θα τη βγάλεις καθαρή, όποιος μιλάει βρίσκει το μπελά του.
Γιατί δεν ξέρω πια τι να πιστέψω, όπου και να κοιτάξω απελπισία, όπου και να κοιτάζω 'η Ελλάδα με πληγώνει'

Ανώνυμος είπε...

Μονή ΙΔΕΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ποιμένος του Ιδρύματος στους κοιτώνες των ασκητών υπαλλήλων, ανήμερα Νικοδήμου Αγιορήτου, Ακύλα αποστόλου και Ιωσήφ Θεσ/νικης, βοήθεια μας.
Ο Ποιμενάρχης περιορίστηκε σε έλεγχο ονύχων, ρυνόμακτρων και στιλβωμένων υποδημάτων ενώ ανέβαλε την επιθεώρηση ώτων και οδόντων για προσεχή επίσκεψη. Παράλληλα συμβούλεψε τους δοκιμαζόμενους να είναι εγκρατείς, να τηρούν τις νηστείες και να προσεύχονται καθημερινά για την υπουργό μας και τους υφυπουργούς της. Για τους Γενικούς Γραμματείς δεν είναι απαραίτητο. Δεν αναφέρεται άλλωστε σε κανένα άρθρο του ιερού μνημονίου.
Επίσης να είναι εργατικοί και πρόθυμοι και να τον έχουν πάντα φωτεινό παράδειγμα τους.
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τώρα με το σοσιαλισμό και τα οράματα που βλέπουν ο ίδιος και οι υπόλοιποι ηγέτες μας δεν έχει να φοβηθεί ούτε να περιμένει κανένας τίποτα.
Συγκινημένο το ποίμνιο με δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης απέτεινε στον ποιμάντορα του φόρο τιμής 23%, ενώ κάποιοι πρότειναν την περικοπή του δωδέκατου μισθού και τη φορολόγηση της τυρόπιτας με 2,35% υπέρ της ανάπτυξης και της αποπληρωμής ληξηπρόθεσμων δανείων.
Τέλος όλοι ομολόγησαν πρόκειται για σκανδαλώδη εύνοια της τύχης που ένας τόσο σοφός και τόσο ικανός και ηγέτης δέχθηκε να κρατήσει στα στιβαρά του χέρια τα ηνία του παραπαίοντος Ιδρύματος.
Ο Ποιμήν κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του επέστρεψε στο ταπεινό κελί του προκειμένου να συνεχίσει τις προσευχές του.
Προσεχώς θα μοιρασθούν και κομποσκοίνια.
Αυτά…

Ο Αυτόπτης Μάρτυς

Ανώνυμος είπε...

Βοήθειά μας!

Ανώνυμος είπε...

Προσφάτως δημοσιεύθηκε μία "καταγγελία" για "παράνομες προσλήψεις στο ΙΔΕΚΕ".
Αυτό το ΙΔΕΚΕ το πολύπαθο..ξέρετε.Που όλοι το μισούμε και το αγαπάμε ταυτόχρονα..Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
1. Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι περίφημοι Υπεύθυνοι Δημοσιότητας κάθε έργου του ΙΔΕΚΕ? Γιατί διαβάζοντας για παράδειγμα την ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ, βλέπω - π.χ.και πάλι- το έργο της Εκμάθησης ελληνικών για μετανάστες , το οποίο αφορά και τη ΓΓΔΒΜ που διενεργεί τις εξετάσεις, να έχει τον ίδιο τίτλο και τα ίδια στοιχεία που είχε δύο χρόνια πριν, ενώ νομίζω ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο τίτλος έχει αλλάξει. ΑΝ αυτό ΔΕΝ είναι δουλειά του Υπεύθυνου Δημοσιότητας του έργου, τότε τίνος είναι?????????????????
http://www.ideke.edu.gr/programs.asp?cat=2&pr=40