Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

21.9.09

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Όταν η υποκρισία περισσεύει…

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την «επιχειρηματολογία» που χρησιμοποίησε προκειμένου να εξασφαλίσει τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας, ώστε να συνεχιστούν οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε Περισσότερα...... 
(με κλικ στον τίτλο της ανάρτησης)



Πρόκειται για μια μοναδικής έκτασης μαζική επιδρομή στο Δημόσιο (30. 000 αιτήσεις υποψηφίων για πρόσληψη 7.091 ατόμων!!!) που δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στο νόμο διότι:
Α. Στερείται τον χαρακτήρα του κατ΄ επείγοντος
Β. Στερείται επίσης τον χαρακτήρα του κινδύνου από τη μη πρόσληψη.
Ο πραγματικός σκοπός είναι να «κλειδώσουν» οι θέσεις σε πρόσωπα κομματικής επιλογής, με το τέχνασμα της συνέντευξης από επιτροπές που στήθηκαν εντελώς αυθαίρετα ή ακόμα χειρότερα να κρατούνται ως όμηροι 30. 000 υποψήφιοι, αριθμός που επιφέρει ακόμα και αλλοίωση στο εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του ακόμη κυβερνώντος κόμματος. Αναλυτικότερα, ως προς το «επείγον» του ζητήματος, δεν επιβάλλεται εκ του νόμου η χρονική σύμπτωση με το σχολικό έτος της τυπικής εκπαίδευσης για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα τέτοιας χρονικής αντιστοιχίας για τα υπόλοιπα προγράμματα.
Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης των προγραμμάτων ή απώλεια χρηματοδοτήσεων ακριβώς γιατί η ολιγοήμερη καθυστέρηση λόγω εκλογών δεν θέτει τα προγράμματα εκτός οιασδήποτε προθεσμίας υλοποιήσεως. Σημειώνουμε τέλος, ότι ούτως ή άλλως, ακόμα και εάν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές, οι σχετικές διαδικασίες δεν θα έληγαν πριν από τον Δεκέμβριο.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγες μέρες μετά, συγκεκριμένα την επομένη των εκλογών, ένα σχόλιο: ο φεουδάρχης εκ Φθοιώτιδος τον έβγαλε τον ανηψιό, οι συμβάσεις του ΙΔΕΚΕ μίλησαν...να τον χαίρονται!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κ. Κ.Κ. δερματολόγο ενταύτα.
Τώρα με τις συνεντεύξεις και τις πολλές παρουσίες στην τηλεόραση, διαπίστωσα ότι πολλοί πολιτικοί όλων των παρατάξεων έχουν πολλές και διαφόρων μεγεθών "ελιές" στο πρόσωπο.Αυτό εκτός από τους κινδύνους για την υγεία τους,δημιουργεί δυσμορφία που ενδεχομένως να επιρεάζει και την εκλογιμότητά τους. Τώρα που θα έχετε απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και δεν θα είστε απασχολήσιμος στην κυβέρνηση, θα ήταν σκόπιμο να τους προτείνετε να αφεθούν στις επιστημονικές σας ικανότητες οι οποίες ελπίζω να είναι καλύτερες από τις πολιτικές.
Υ.Γ για τον φεουδάρχη εξ Φθιώτιδος, θα πρότεινα κανένα χωραφάκι με πατάτες,λάχανα,κουκιά,κρεμύδια,η επαφή με τη φύση διώχνει το στρες και τις εμμονές.

ο προηγούμενος είπε...

"εκ Φθιώτιδος"
Το κακό μάτι του φεουδάρχη με έπιασε

Ανώνυμος είπε...

Ναι το έβγαλαν τον ανηψιό!!!Αυτό έλειπε να μην είχε εκλεγεί!!Έτσι για να μην έχουμε αυταπάτες για ποιό λόγο έγιναν οι συμβάσεις αυτές και τι ψήφισαν ......
και τι σκοπούς εξυπηρέτησαν μέσα από τη Γραμματεία και ποιούς.... και πως και γιατί και με ποιούς συνεργάστηκαν....

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, πολλοί από τους συνεργασθέντες, δεν έβλεπαν καθόλου πολιτικά τα πράγματα. Έβλεπαν μόνον τη μύτη τους, αποκλειστικά δηλαδή την "πάρτη" τους και δεν καταλάβαιναν ότι συνεργαζόμενοι κυρίως με Ντίνο και δευτερευόντως με Κώστα το μόνο που κατάφεραν είναι να βρίσκονται στη χλεύη των συναδέλφων και να βγάζουν βουλευτή τον ανηψιό!!!! Δεν κατάλαβαν οτι ο Τσαμαδιάς πέρασε από τη ΓΓΔΒΜ μονον γι αυτό!!! Και μην ξεχνάμε οτι δήλωναν είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ!!! Είναι για γέλια ή μήπως για κλάματα;;;

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε ρε παιδιά? Δεν έγιναν εκλογές, δε βγήκε το ΠΑΣΟΚ, δεν άλλαξαν οι υπουργοί, δεν παρέδωσαν οι της ΝΔ? Πως συνεχίζουν οι άλλόι πολιτικοί διορισμένοι απο τη ΝΔ σε διάφορες θέσεις να κάνουν ότι θέλουν? Επιλογές, προσλήψεις,πράξεις κλπ.
Ποιός θα τους σταματήσει επιτέλους?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ????????? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ?????
ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??
ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ??????

Ανώνυμος είπε...

Αργά ξυπνήσατε...

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί αναρωτιούνται

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο κος Γενικός έχει κατσικωθεί στο γραφείο του και δεν έχει ακόμη αποχωρήσει.
Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές ο κος Γενικώς δεν έχει ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του διότι η νέα Υπουργώς επιμόνως τον παρακάλεσε να παραμείνει μέχρι της αναλήψεως των καθηκόντων από τον νέο γραμματέα που θα επιλέξει αξιοκρατικά η ίδια. Ο λόγος που επικαλέσθηκε λέγεται ότι είναι το τεράστιο έργο που έχει παραχθεί αυτό το μικρό χρονικό διάστημα της θητείας του.
Ένα τέτοιο έργο μόνο ιδιοχείρως μπορεί να παραδοθεί.
Ποιος άλλος θα μπορούσε άλλωστε να παραδώσει την ανακαινισμένη ντουζιέρα και την νέα απαράμιλλου κάλλους φωτεινή επιγραφή της Αχαρνών (κατά άλλους Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς), στον νέο γενικό;
Παράλληλα άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για προσχώρηση του κ. Δερματολόγου στο ΠΑΣΟΚ όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς στη τελευταία βαρυσήμαντη ομιλία του προς το προσωπικό της ΓΓ μέχρι Θανάτου Μάθησης και του Ιδρύματος. Μάλιστα αυτή η μεταγραφή αυτή θεωρείται το κρυφό χαρτί του κ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της γρίπης των χοίρων.
Εν τω μεταξύ μαθαίνουμε ότι αύριο στις 10 η νέα Υπουργώς θα επισκεφθεί αιφνιδιαστικά τη ΓΓ γι αυτό μας εδόθη εντολή να φοράμε όλοι τα καλά μας να έχουμε καθαρά νύχια, μαντιλάκι κτλ.
Μεταξύ των άλλων η κα Υπουργώς στην ομιλία της θα τονίσει το πόσο κακοί ήταν οι άλλοι και πόσο καλοί είναι αυτοί. Επίσης θα φέρει μήνυμα αισιοδοξίας στους απλήρωτους συμβασιούχους του Ιδρύματος αποκαλύπτοντας τους ότι η νέα κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα χρήματα τους βρίσκονται σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά και λόγω της απεργίας των λιμενεργατών δεν μπορούσε να εκτελωνισθεί. Τώρα που λύθηκε η απεργία θα πάρει κι αυτό τη σειρά του.
Νεότερες πληροφορίες προσεχώς…

Ο αυτόχειρ Μάρτης

Ανώνυμος είπε...

(Γράφτηκε με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού που αναβλήθηκε)
Ανοικτή επιστολή Αθήνα, 17 Νοέμβρη 2009
Υπουργέ, Κα Άννα Διαμαντοπούλου, Καλώς ήλθατε και στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Πάθησης.
Είμαστε εδώ για να την κάνουμε Μάθησης.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσει κάποιος πως η εικόνα της ΓΓΔΒΜ σήμερα είναι απειλητική για όποιον θελήσει να την αντιμετωπίσει πρόχειρα. Όμως πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατά σημεία και ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Μια ευκαιρία είναι να συνεργασθούμε με αρχές στα πλαίσια των οριοθετημένων ρόλων μας. Σας καλούμε να πούμε αλήθειες, να δουλέψουμε ορθολογικά και έξυπνα, να μας εμπιστευθείτε και να σας θυμίσουμε το πιο δυνατό σημείο αυτού του φορέα: οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν έμαθαν 1. να αποδέχονται ότι δεν γνωρίζουν και 2. το πώς να το μαθαίνουν. Και το έμαθαν βιωματικά κυρίως , από στόμα σε στόμα, από λάθος σε λάθος, αλλά και μελετώντας και σπουδάζοντας τη ζωή, τα βιβλία και τους ανθρώπους.
Τα αρνητικά φαινόμενα στη λειτουργία και την κατάσταση της ΓΓΔΒΜ και του φορέα λειτουργίας της, ΙΔΕΚΕ, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και στηρίχθηκαν στην αρωγή και αμέριστη συμπαράσταση της Δ/νσης Διοικητικού –Οικονομικού της υπηρεσίας μας.
Η πολιτική των πελατειακών σχέσεων, της κομματικοποίησης, της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας άλωσαν την υπηρεσία μας σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της. Η εξυπηρέτηση συμφερόντων που ήταν αντίθετα με το γενικό, δημόσιο, κοινωνικά αναγκαίο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου στο οποίο απευθύνονται οι ενέργειες του φορέα μας, ούτε κατά λάθος δεν ξέφυγαν από την διαστρεβλωμένη πορεία τους.
Το πλαίσιο και τα εργαλεία αποδήμησης και αντιπαραγωγικής λειτουργίας συγκροτήθηκαν:
• Με την πλήρη απαξίωση του μόνιμου προσωπικού του φορέα μας και την πλήρη απουσία μιας σύγχρονης πολιτικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού με προγραμματισμό, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα στην πρόσληψη, την εξέλιξη, την αξιολόγηση.
• Με την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων του δημόσιου λειτουργού στον συμβασιούχο/πελάτη /όμηρο της πολιτικής ηγεσίας και τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό που ΄΄αυτοπραγματώνεται’’ εδώ, συλλέγοντας μόρια από το σχολείο της περιφέρειας όπου διορίστηκε.
• Με τον συγκεντρωτισμό στη δομή και τη λειτουργία που αποκρύπτει και καλλιεργεί τη διαμεσολάβηση και την αδιαφάνεια, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα, την διορισμένη ηγεσία του ΙΔΕΚΕ και την επίσης διορισμένη Υπέρ- Διευθύντρια Διοικητικού - Οικονομικού και στη ΓΓΔΒΜ και στο ΙΔΕΚΕ.

Η υπηρεσία μας έχει διασυρθεί κατ΄ επανάληψη στο διαδίκτυο, σε έντυπα που κυκλοφόρησαν, βιβλία που εκδόθηκαν, συνεντεύξεις άσχετων-ειδημόνων που συγκροτούσαν τα επιστημονικά επιτελεία των έργων, που το ΙΔΕΚΕ υλοποιούσε και η συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της χώρας μας, σφράγιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ενταγμένα (άραγε;) στο ΕΠΕΑΕΚ έργα. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ήταν άγνωστη λέξη, όσο για την πολυδιαφημισμένη ποσότητα, την απορρόφηση των κονδυλίων, έγινε... αναρρόφηση για το θεσμό που μετράει σήμερα απλήρωτους συμβασιούχους, άδειες δομές, άδεια ταμεία!!!
Τα παραδείγματα αυτής της άθλιας πολιτικής στο φορέα μας είναι πολλά. Πάρα πολλά κι όποιος έχει αντίρρηση να μας το πει. Δεν είναι συναισθηματικοί οι λόγοι που κάνουν το λόγο μας οξύ. Είναι που θέλουμε να δηλώσουμε και να δεσμευτούμε σε ότι μας αφορά ότι εμείς συνδικαλισμό με συμψηφισμούς δεν θα κάνουμε. Εμείς είμαστε εδώ να συμβάλουμε στην αναδιάταξη της υπηρεσίας, να στήσουμε στο χώρο μας διοίκηση με στόχους, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση. Στο διαδίκτυο υπάρχει ήδη χώρος στο blog του συλλόγου μας για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.
Είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε το ρόλο και τη λειτουργία που η συγκυρία απαιτεί από τον λειτουργό της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας.

Θα μπορούσε...να με λένε Μαρία και νάχω μια φιλενάδα που τη λεν Αδριανή...

Ανώνυμος είπε...

«Ανάθεση παράλληλων καθηκόντων στελεχών του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.»


Είναι να βγαίνει από τα ρούχα του κανείς με το υπ΄ αριθμ. 26 / 21-10-09 πρακτικό του Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. βάση του οποίου αναθέτονται παράλληλα καθήκοντα ! ! ! ! ! σε 3 «στελέχη»! (συμβασιούχους έργου) του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. προκειμένου να στελεχωθεί η Μονάδα Οικονομικής Διαχείρισης.
Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο απόσπασμα «τα στελέχη αυτά κρίνεται σκόπιμο να έχουν άμεση συνάφεια με το οικονομικό αντικείμενο....(ας αναρωτηθεί ο καθένας χωριστά...) και να γνωρίζουν την οικονομική και πρακτική διαδικασία των προγραμμάτων». Ας μας εξηγήσει κάποιος, πώς η επιλογή των συγκεκριμένων συμβασιούχων έργου δικαιολογεί και υποστηρίζει την παραπάνω πρόταση.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι και η « προετοιμασία και αποτύπωση των δεδομένων προκειμένου τα προγράμματα αυτά να λάβουν πράξεις ολοκλήρωσης του οικονομικού αντικειμένου». Πώς μπορεί αυτή η διαδικασία να στηριχτεί σε άτομα που είτε στο πρόσφατο παρελθόν είχανε δηλώσει κατ΄ επανάληψη την ανεπάρκειά τους σχετικά με το θέμα, είτε σε άτομα που ήρθαν χθές και δεν έχουν την εμπειρία που απαιτείται?
Με βάση ποια λογική αποκλείονται από τη «λύση του προβλήματος» της Οικονομικής Μονάδας Οικονομολόγοι που έχουν πραγματικά εργαστεί σε αυτή και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για την αντιμετώπιση του προβλήματος?
Γιατί το Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. δε μερίμνησε για τη «στελέχωση» και των τμημάτων Διοικητικής Υποστήριξης και Διενέργειας Διαγωνισμών, όπως αναφέρεται στο υπ΄ αριθμ. 10490/ 5-6-09 έγγραφο της Διευθύντριας Διοικητικού – Οικονομικού του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ?
Πώς ένας συμβασιούχος έργου δικαιούται «πέραν του ωραρίου του απασχόληση»!!!!!! και επιμίσθιο!!!!! ενώ παράγει έργο?

Πώς είναι δυνατόν, τη στιγμή που απαγορεύεται κάθε Διοικητική Πράξη στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. το Δ.Σ. του να «στελεχώνει»!!!! τμήμα του και να μοιράζει επιμίσθια σε συμβσιούχους έργου, ενώ την ίδια ώρα ο κόσμος είναι απλήρωτος 10 μήνες, κάποιες συμβάσεις λήγουν σε μερικές μέρες και το μόνο που τους απασχολεί είναι να προστατέψουν τα «πολύ δικά τους» παιδιά???
Είναι γεγονός ότι τώρα που το πάρτυ τελείωσε, τα επιπλέον χρήματα που ήταν δεδομένα για τους περισσότερους συμβασιούχους του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. (βλέπε συμμετοχή τους σε Ομάδες Έργου διαφόρων «κρυφών» προγραμμάτων), το κενό καλύπτεται με αποφάσεις του Δ.Σ. που είναι πασιφανές ότι καλύπτουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Τίθεται δέμα ηθικής και αξιοπρέπειας. Τίθεται θέμα συναδελφικότητας. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες άλλης μιας κατάστασης που διαχωρίζει τους συμβασιούχους του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. σε άσπρα και μαύρα πρόβατα και που δημιουργεί τον κανόνα ότι στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για να πας μπροστά δε χειάζεται να δουλέψεις, ούτε να μοχθήσεις. Χρειάζεται μόνο να μαθαίνεις και να μοιράζεις απλόχερα πληροφορίες στους ανωτέρους σου, να τους χαϊδεύεις τα αυτιά και να τους κλείνεις το μάτι...

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτο Περιστατικό

Επειδή πολλοί ρωτούν πως ακριβώς συνέβη… κτλ
Περί την 12:30 μμ, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ο ηλεκτρολόγος Συμιακάκης έτρωγε ως συνήθως στη μπάρα της κυρίας Κούλας το μεσημεριανό του από το ταπεράκι που είχε φέρει ως συνήθως από το σπίτι του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτόπτη μάρτυρα δεν είχε φάει ούτε δυο μπουκιές όταν ξαφνικά του γύρισε το μάτι ανάποδα και άρχισε να παίρνει ένα αλευρί χρώμα. Σχεδόν αμέσως η κυρία Κούλα βγήκε έξω από τη μπάρα και τον έπιασε να μην πέσει και σκάσει σαν καρπούζι στο πάτωμα. Έντρομοι οι διάφοροι θαμώνες του κυλικείου απομακρύνθηκαν έως και δέκα μέτρα μακριά του καλώντας βοήθεια. Η κυρία Κούλα μάταια ζήταγε να τη βοηθήσει κάποιος να τον κρατήσουν. Φαίνεται ότι αγνοούσε αυτό που όλοι οι άλλοι γνώριζαν. Έτσι τον ξάπλωσε σιγά-σιγά στο πάτωμα. Σε λίγο κατέφθασε ειδοποιημένος ο κύριος Δερματολόγος ο οποίος με περίσσιο θάρρος τον πλησίασε και αφού τον εξέτασε εμπεριστατωμένα απεφάνθει ότι δεν έχει σφυγμό και ότι είναι κλασική περίπτωση ντουβρουτζά, αλλά καλού-κακού ας φωνάξουν και κανένα γιατρό. Σιγά-σιγά το πλήθος ξεθάρρεψε αφού βεβαιώθηκε ότι δεν κολλάει άρχισε να πλησιάζει τον ταυλιασμένο ηλεκτρολόγο. Ο κύριος Δερματολόγος πήρε μια καρέκλα κατσικώθηκε δίπλα του, παράγγειλε ένα ουίσκι με πάγο και πήγε να ανάψει ένα πούρο αλλά τη τελευταία στιγμή τον συγκράτησαν γιατί στο κυλικείο ως γνωστό απαγορεύεται το κάπνισμα.
Κάποιος εν τω μεταξύ ειδοποίησε το εκατόν εξήντα έξι. Οι περίεργοι που είχαν μαζευτεί γύρω από τη σωρό του άτυχου ηλεκτρολόγου άρχισαν να λένε διάφορα που λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, «κρίμα το παλικάρι», «ποιος θα αλλάζει τις λάμπες τώρα» κτλ.
Ξαφνικά ο άτυχος ηλεκτρολόγος άνοιξε τα μάτια του και το πλήθος τραβήχτηκε πάλι τρομοκρατημένο στα πέντε μέτρα αυτή τη φορά. Ο κύριος Δερματολόγος έσκυψε πάνω του και τον ρώτησε αν θέλει ένα πούρο το οποίο θα του επέτρεπε να καπνίσει κατ’ εξαίρεση λόγω της περίστασης. Ο ασθενής με δυσκολία ψιθύρισε ότι προσπαθεί να το κόψει και να μην τον βάζει σε πειρασμό. Κάποιος από το πλήθος φώναξε να του δώσουν ασπιρίνη γιατί το είπε η μαμά του, ενώ ένας άλλος πρότεινε να του βάλουν έμπλαστρο που βάζει και η θεία του η Άρτεμη και γίνεται καλά όταν πονάει. Τελικά είπαν να μη του δώσουν τίποτα μέχρι να έρθει το εκατόν εξήντα έξι. Αποφασίσθηκε όμως ύστερα από έντονη διαβούλευση και διαξιφισμούς να του χορηγηθεί ένα χοντρό χαρτόνι να ξαπλώσει επάνω του για να μην κρυώνει ενώ ταυτόχρονα δύο υπάλληλοι κατά προτίμηση θηλυκού γένους θα τον τρίβουν όπου αυτός τους ζητήσει. Η διευθύντρια Ξερώ που είχε εν τω μεταξύ κατέβει έσκυψε πάνω του με στοργή και συμπόνια και του ψιθύρισε τρυφερά να ζητήσει από το Νοσοκομείο που θα τον πάνε, βεβαίωση με υπογραφή του διευθυντή για να δικαιολογήσει τις ώρες της απουσίας του, αλλιώς θα του χρέωνε κανονική.
Όταν ο ασθενής συνήλθε για τα καλά μετά από το επαγγελματικό τρίψιμο των συναδέλφων τον ρώτησαν αν ήθελε κάτι. Αυτός αμέσως ζήτησε ένα μουσακά, μια πατάτες, μια χοιρινή, μια μπύρα και μια χωριάτικη. Εν τω μεταξύ κατέφθασε το εκατόν εξήντα έξι και άρχισαν να τον εξετάζουν οι νοσηλευτές. Τελικά αποφάσισαν να του χορηγήσουν προληπτικά μόνο ένα τσιπς και μια πορτοκαλάδα. Με βαριά καρδιά ο ηλεκτρολόγος Συμιακάκης αφού τσάκισε εν ριπή οφθαλμού τα πατατάκια, ζήτησε και ένα σακουλάκι ακόμα για το δρόμο.
Μετά τον πήραν και τον διακόμισαν στο νοσοκομείο.
Περαστικά!

Ο Αυτόπτης Μάρτης

Ανώνυμος είπε...

Έτσι γίνανε τα πράματα μα τη Μπαναγία κι ακόμα χειρότερα.Ευτυχώς που είχε συνέλευση η Γραία γενιά και ήρθε αυτός ο χοντρός πασόκος, που διέψευσε επιτέλους ότι όποιος είναι χοντρός έχει και χοντρά αισθήματα και βοήθησε να κουβαλήσουνε τον λυπόθυμο χωρίς να αποσυναρμολογηθεί και έσωσε την τιμή και των δύο γραμματειών μαζί, γιατί αν περίμενε ο άνθρωπος από τη δική του γραμματεία το πολύ πολύ να του γράφανε κανένα ωραίο επικήδειο. Ο Δερματολόγος πάλι είχε ένα ύφος όσο κοίταγε τον λυπόθυμο που ήταν σαν να έλεγε καθαρά: Έπρεπε να πηγαίνω στις κλινικές και να παρακολουθώ και τα μαθήματα έπρεπε να τα διαβάζω για να τα περνάω κι όχι να ...τέλος πάντων , να που όλα χρειάζονται στη ζωή!Η Διευθύντρια Ξερώ πάλι, δεν πρέπει να την αδικούμε εντάξει σκεφτόταν το θέμα της άδειας αλλά ένοιωθε και μια περιφάνεια για το φοβερό της ταλέντο να διοικεί, να ενθαρρύνει και κυρίως να λειτουργεί σαν group manager και να ορίζει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Πλατάγιζε τα χείλια της με ευχαρίστηση όσο έβλεπε την υπάλληλο που όρισε υπεύθυνη υγείας-ασθενείας, να έχει πάρει εντελώς πατριωτικά το ρόλο της και να αποδίδει τα μέγιστα.Τώρα οι υπόλοιποι, κάτι η γρίπη που κολλάει, κάτι η δουλειά που τους πίεζε και τα Ευρωπαικά προγράμματα που τα περιμένανε στην Κομισιόν, δεν μπορούσαν να εμπλακούν ενεργά.Επιπλέον το έκτακτο περιστατικό έπεσε πάνω στην αλλάγή της εξουσίας και αυτό όσο να είναι κάνει δύσκολη την αντιμετώπισή του. Οι παλιοί σου λένε, γιατί να λένε ότι έπαθε στα χέρια μας; και οι καινούργιοι:αποτελέσματα της προηγούμενς κατάστασης είναι, γιατί να ανακατευτούμε; Γι αυτό όποιος άλλος έχει σκοπό να ταβλιαστεί, να περιμένει να μπει πρώτα νέος γενικός,κ να έχει γενική συνέλευση η γραία γενιά.
Και άλλος αυτόπτης.
Y.Γ Επίσης ο Δερματολόγος είπε σκεπτικά και με εκείνο το ύφος του μπεσαλή του Large τύπου: Να διατεθεί ένα κονδύλι να οργανωθεί ένα ιατρείο.
Γιατί βλέπεις, ο άνθρωπος ήθελε να δουλέψει αλλά δεν είχε τα μέσα!Επίσης σου λέει: ποτέ δεν βλάφτει μια υπόσχεση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΛΩΣ "ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ" ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΑΔΙΑ.
Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΕΠΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤ' ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΓΓΔΒΜ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΕΙΝΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΗΘΕΙΣ, ΑΠΑΡΑΚΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ" ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΛΕΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Υπουργέ, ο εκπρόσωπός σας στην ΓΓΔΒΜ είναι ο κύριος Καρλαύτης; Κρίμα τις εκλογές και κρίμα τις ελπίδες μας και κρίμα τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Και λοιπόν κατά την 11η πρωινή την προηγούμενη Παρασκευή, μια γραμματέας από το γραφείο του προέδρου (όχι της Κορδονούρη) αλλά του Καρλαύτη που είναι ο μόνος επίσημος και διακομματικός πρόεδρος και χαίρει της εκτιμήσεως και της νέας πολιτικής ηγεσίας (Υπουργός) και της διοικητικής ιεραρχίας της ΓΓΔΒΜ (βλέπε η χοντρή ηλικιωμένη διευθύντρια, αλλά και, ναι και! η νέα στρουμπουλή διευθύντρια!)πήρε λοιπόν τηλέφωνα, όλους τους πικραμένους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, που τους είχαν για 5μισυ χρόνια στη βαθειά κατάψυξη και που τώρα η υπουργός, θυμήθηκε να τους βγάλει, να ξεπαγώσουν λίγο, να ξεμουδιάσουν και να πάρουν τα φτυάρια για να μαζέψουν τα σκ—ά που μαζεύτηκαν σε μεγάλους σωρούς αυτά τα 5μισυ χρόνια και κρύβουν τη θέα από τη νέα πολιτική ηγεσία για να δει το λαμπρό μέλλον .Βοηθό και συμπαραστάτη σε αυτή την ευγενική προσπάθεια είχε τον Πρόεδρο (ένας είναι ο πρόεδρος), ο οποίος χτυπήθηκε, ούρλιαξε, η φλέβα στο μέτωπό του πέταξε και εξήγησε σε κάθε τόνο στους χοντροκέφαλους, ράθυμους και μισοπαγωμένους, μισοξεπάγωτους Δ.Υ. ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι η νομιμότητα, η δημοκρατία, η διευκόλυνση όσων ενίστανται δικαίως κατά των πινάκων των υπό πρόσληψη για τα προγράμματα και η γρήγορη αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΙΔΕΚΕ και της ΓΓΔΒΜ .
Αν δε με πιστεύετε ρωτήστε και την Ντούλια που κράταγε λεπτομερώς πρακτικά και διευκόλυνε τη διαδικασία συνέχεια, με το να τον διορθώνει, να τον συμπληρώνει και να του τονώνει το ηθικό, λέγοντάς του συνέχεια με εκείνο το γνωστό μελωμένο ύφος: (…Κύριε πρόεδρε και κύριε πρόεδρε!).
Ομολογουμένως ο άνθρωπος, έκανε ότι μπορούσε. Δηλαδή αν ήταν της νέας πολιτικής ηγεσίας δεν ξέρω τι παραπάνω θα έκανε για να συγκινήσει τους αναίσθητους τεμπελχανάδες και να κλείσουν τις τρύπες που κοντεύουν να καταπιούν όλο το ΕΠΕΑΕΚ και το ΕΣΠΑ και την Kομισιόν ολάκερη. Άντε το πολύ- πολύ να πέταγε κανένα «σύντροφοι», αν ήταν του παλιού πράσινου ΠΑΣΟΚ ή κανένα «άντε συνάδελφοι βάλτε ένα χεράκι να μαζέψουμε την κλεμμένη Ελλάδα που μας παραδώσανε», αν ήταν του νέου του πρασινολαχανίπορτοκαλί ΠΑΣΟΚ.
Όμως κι αυτός το «συνάδελφοι» καλά το δούλευε και πρέπει η Υπουργός να ξέρει ότι μια χαρά τα πάει, και δεν του ξέφυγε καθόλου αυτό που σκεφτόταν εκτός από μια φορά που είπε: «Μην τα σπάσω όλα εδώ μέσα!» από την αγανάκτησή του που δεν προχωράει το έργο της επανάστασης! Έ, λάθος, της αλλαγής ήθελα να πω, ή μάλλον της απαλλαγής, όχι ούτε αυτό κολλάει, γιατί κανείς δεν δείχνει διάθεση να απαλλαγεί από τους προηγούμενους.
Αυτά γίνανε εν συντομία, κανένα θέμα ούτε ειδικό , ούτε γενικό λύθηκε, γιατί εξάλλου δεν έγινε η συνάντηση για να λύσουμε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι που έκαναν κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις, πήραν την απάντηση «Πάρτε του τύπο, βάλτε τον τύπο, όσοι αδικηθήκανε και δεν κάνανε ένσταση ..τι να κάνουμε δεν θα λύσουμε εμείς την αδικία του κόσμου»
Το θέμα είναι να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! Αυτό ήθελε να πει. Να τελειώνουμε και να πούμε στην αξιέραστη Υπουργό, ότι της το μαζέψαμε το μαγαζί από όλα όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Τι; αυτοί είναι οι προηγούμενοι; Ε τότε όσα έκαναν οι παραπροηγούμενοι .Όμως αυτό προέχει είναι, πώς το είπαμε;Ένα λεπτό, εδώ το έχω: Εεεε, να λειτουργήσει ο θεσμός και η νομιμότητα και η δημοκρατία και ο θεσμός και, και, και
Εγώ μια απορία έχω προς κάθε αρμόδιο: Υπουργό, Πρωθυπουργό κλπ.
Εκλογές γιατί κάναμε; Αφού μια χαρά τα πηγαίνανε οι άνθρωποι και το αποδεικνύει και η νέα πολιτική ηγεσία που τους κρατάει, την εκπροσωπούν και τους πληρώνει. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιο και την συνάντηση των 11π.μ.: Καπούλα, τελειώνετε με τους σαχλαμάρες γιατί όχι μόνο δεν λύνονται χρόνια ζητήματα αλλά προστίθενται και νέα.

Ανώνυμος είπε...

"Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε". Καλά Χριστούγεννα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια πόσο θλιβερή εικόνα έχουμε…
Πόσο πολύ δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε…
Ζητάμε χαρτιά, αποφάσεις, υπογραφές και βούλες από τη χρεοκοπημένη εξουσία για να επιτρέψουμε σε μερικές εκατοντάδες άνεργους, ως επί το πλείστον, να πιάσουν δουλειά και να πάρουν από 200 έως 500 ευρώ το μήνα!
Τι κι αν μερικοί από αυτούς «χώθηκαν» με ρουσφέτι. Σάμπως για να φτάσουν μέχρι εκεί δεν είχαν την ανάγκη; Πόσοι από μας με τον ίδιο τρόπο έχουμε «χωθεί»;
Φοβόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη (πια ευθύνη ρε γαμώτο;) ή ασκούμε την εξουσία που μας δίνει η ευθυνοφοβία μας;
Ζητάμε κι άλλη γραφειοκρατία για να κάνουμε τη δουλειά μας.
Πήραμε άραγε χαμπάρι πόσοι άνθρωποι κρέμονται από τα α………. μας;
Ντροπή μας! Ντροπή μου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΟΡΙΣΑΝΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ.

Αξιότιμο μέλος επιτροπής ενστάσεων είπε...

'Εχει ο καιρός γυρίσματα...!!!
Από αυριανιστής, χαραμοφάης, σταλινικός προπαγανδιστής, έγινα μέσα σε ένα 24ωρο αξιότιμο μέλος επιτροπής ενστάσεων! Κι αν κουκουλώσω τα ακουκούλωτα ικανοποιώντας την εξουσία (παληά και νέα, για μην ξεχνιόμαστε!!!) θα γίνω ακόμα πιο αξιότιμος. Μπορεί να μου δώσουν και πλακέτα με εύφημο μνεία, από αυτές που έδινε ο πρώην γενικούλης μας, ο "ακατανόμαστος".
Άσχετα όμως από όσα κάνουν 'αυτοί", εμείς τι κάνουμε τώρα; Τι θα κάνουμε στο μέλλον; Τι έκαναν κάποιοι από μας τόσα χρόνια; Για γέλια είμαστε και για κλάματα!
Καλές γιορτές συνάδελφοι και μακάρι ο καινούργιος χρόνος να φέρει στον καθένα και στην καθεμία από μας όσα του ή της αξίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά...από τον Πρόεδρο στην Πρόεδρο του ΣΜΥΓΓΕΕ,
σταλινική προπαγανδίστρια του ανατολικού μπλοκ, για να βελτιώσει τα ελληνικά της:
"τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες σε ικανοποιητικό βαθμό"
"προεκλογικά μπορεί να μην τηρήθηκαν οι νόμοι"
"όλα έγιναν περίπου σύννομα"

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα παραπάνω, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο "στραβός ο γιαλός", αλλά επιπλέον "κάνει και φουρτούνα".
Το ζήτημα είναι πότε θα "πάρει και να σηκώσει" τους υπαίτιους για να μην πάμε όλοι "άπατοι"!!!

Ανώνυμος είπε...

Χ*******Ε ΚΙ Η ΒΑΡΚΑ ΕΓΕΙΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΟΜΑ.
ΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΧΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΧΤΥΠΗΣΤΕ:
pame hawaii protopsalti.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις τι έγινε σήμερα; δεν έγινε υπηρεσιακό συμβούλιο; Εγώ δεν ήμουνα εκεί, γιατί έψαχνα περαστικούς στην Αχαρνών, γιατί λέγανε ότι κάποια τακτικά μέλη δεν μπορούσανε να έρθουν γιατί την κάνανε για διακοπές και αφού δεν έχει σημασία ποιος αναπληρώνει ποιον και αφού το παιδείας εκεί που μετακόμισε πέφτει λιγάκι μακρυά, από δω και πέρα θα μαζεύουμε περαστικούς για να συνεδριάζει και σκέφτηκα να πάω να μαζέψω μερικούς για να τελειώνουμε επιτέλους και να κάνουμε γιορτές.
Αυτόπτη Μάρτη για λέγε τι έγινε. Αν βέβαια ήσουνα εκεί. Αλλιώς ας μας τα πεί βρε παιδιά κάποιος! Από αυτούς τους 'τρεις κι ο κούκος' που έμαθα ότι περιμένανε έξω...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε, όχι! τα μαζέψανε και πίσω στη νερατζιώτισσα. Αλλά πολλούς αυτόπτες μάρτηδες δεν θα βρεις, γιατί πολλοί είχανε δουλειά άλλοι κάνανε την πάπια και μερικοί μπορεί να μην το πήρανε χαμπάρι. Πάντως εμείς οι λίγοι τα καταφέραμε Πλάκωσε κι η ΠΟΣΥΠ και ξυπνήσανε τα αίματα.
Άντε καλή χρονιά και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (αν και μεταξύ μας, δύσκολο το βλέπω!!!)

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ.........
Πως ανανεώνονται και υπογράφονται νέες συμβάσεις στο ΙΔΕΚΕ?
Με εντολή ποίου?
Της Διοίκησης του ΙΔΕΚΕ, του Γενικού Γραμματέα η της Νέας Υπουργού ?
Ο νόμος 3812/2009 που στέλνει όλες τις συμβάσεις έργου στο ΑΣΕΠ απλά δεν εφαρμόζεται?
Υπάρχει σχετική εντολή και από ποιά αρχή ?
Ας απαντήσει το ΙΔΕΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας, η Υπουργός ή όποιος άλλος θεωρεί εαυτόν αρμόδιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έφτασα μέχρι το ιστολόγιο σας ψάχνοντας απεγνωσμένα πληροφορίες για την τύχη των προκηρύξεων του ΙΔΕΚΕ απ' το καλοκαίρι του 2009 για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς. Είχα υποβάλλει τότε αίτηση για πέντε απ' τις προκηρύξεις αυτές και βλέποντας την πολύ καλή θέση μου στα προσωρινά αποτελέσματα, θεώρησα ότι η βασική μου απασχόληση για φέτος θα ήταν στις δομές και προγράμματα του ΙΔΕΚΕ και έτσι δεν ενδιαφέρθηκα για κάποιες άλλες δυνατότητες εργασίας. Από τότε άρχισε ο εφιάλτης μου. Μέχρι τώρα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν βγει ούτε καν τα τελικά αποτελέσματα και εγώ έχω μείνει με ελάχιστες ώρες απασχόλησης και τις οικογενειακές ανάγκες να πιέζουν. Το χειρότερο είναι ότι από κανέναν μέχρι τώρα δεν έχω λάβει απάντηση με βεβαιότητα για την τύχη αυτών των προκηρύξεων. Από τα κεντρικά του ΙΔΕΚΕ η μόνιμη απάντηση είναι ότι σε λίγο θα βγούν τα τελικά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούν να διαβεβαιώοουν ότι θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις. Σχετικές ερωτήσεις που έγιναν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή (εδώ και ενάμισυ περίπου μήνα) δεν έχουν ακόμη απαντηθεί απ' το Υπουργείο Παιδείας. Αναπάντητη έχει μείνει και η επιστολή που έχει στείλει στην Υπουργό Παιδείας ο Σύλλογος Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ. Τέλος, μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς συντάξαμε και στείλαμε στον τύπο σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε σε ελάχιστα μέσα, αλλά και πάλι καμία αντίδραση απ΄ το Υπουργείο, σαν να μην υφίσταται το ζήτημα γι' αυτούς. Επειδή ο Σύλλογος σας σχετίζεται άμεσα με τη δια βίου μάθηση και από την πρώτη επαφή με το ιστολόγιο σας διαπίστωσα ότι είστε πολίτες με ευαισθησίες, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με την τύχη αυτών των προκηρύξεων και τις πιθανότητες πρόσληψης αυτών που θα επιλεγούν τελικά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ένας εκπαιδευτής ενηλίκων