Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

4.9.09

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ασύδοτη πρακτική της Διοίκησης του ΙΔΕΚΕ και της ΓΓΔΒΜ η οποία, προχωρώντας την διαδικασία επιλογής ωρομισθίων εκπαιδευτικών και τοπικών στελεχών για τα προγράμματα του ΙΔΕΚΕ (ΣΔΕ, ΚΕΕ, Σχολές γονέων κλπ), συνεχίζει τη διενέργεια συνεντεύξεων σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας αναστέλλονται οι διαδικασίες προσλήψεων.

Διαβάστε Περισσότερα...... 
(με κλικ στον τίτλο της ανάρτησης)

Συγκεκριμένα:
Το υπαγόμενο στη Γενική Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) Ν.Π.Ι.Δ. Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) έχει ενεργοποιήσει 18 Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού σε συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΚΤ προγράμματα που υλοποιεί.
Οι συνεντεύξεις των 16.000 υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα ήταν προγραμματισμένες από 1ης Σεπτεμβρίου και η όλη διαδικασία αναμένεται να λήξει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.
Παρότι ο Πρωθυπουργός της χώρας παραιτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και προκήρυξε εκλογές για την 4η Οκτωβρίου, η πολιτική ηγεσία της ΓΓΔΒΜ και η Διοίκηση του ΙΔΕΚΕ συνεχίζουν την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού σε ΝΠΙΔ που ανήκει στο Δημόσιο τομέα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αδιαφορώντας προκλητικά για την πάγια διαδικασία που «παγώνει» κάθε ενέργεια που έχει σχέση με προσλήψεις στο δημόσιο.
Μετά από πιέσεις των μονίμων υπαλλήλων στη ΓΓΔΒΜ, προχώρησαν στην ανάρτηση μιας πρόχειρης ανακοίνωσης στο διαδίκτυο η οποία αναφέρει το εξής: «Οι συνεντεύξεις που έχουν προγραμματισθεί για όλες τις δομές του ΙΔΕΚΕ το Σάββατο 05/09/09, τη Δευτέρα 07/09/09 και την Τρίτη 08/09/09 δεν θα πραγματοποιηθούν. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση στο site του ΙΔΕΚΕ την Τρίτη 08/09/09».
Επίσης, ενημερωθήκαμε προφορικά ότι θα ζητηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατ’ εξαίρεση έγκριση για επιλογές και προσλήψεις!!!
Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επιχειρήματα με βάση τα οποία θα ζητηθεί η εξαίρεση…
Έτσι, είμαστε μάρτυρες στην υπηρεσία μας (Αχαρνών 417) του φαινoμένου, καθημερινά να υπάρχουν ατέλειωτες ουρές από ταλαιπωρημένους ανθρώπους, οι οποίοι περιμένουν ώρες για να συμμετέχουν στις περιβόητες συνεντεύξεις.
Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, αφού στόχος της είναι να κρατήσει σε ομηρία όλους τους υποψήφιους, διατηρώντας τη διαδικασία σε εκκρεμότητα και καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ιδέα ότι, αν η πολιτική κατάσταση παραμείνει ίδια, θα έχουν ελπίδα πρόσληψης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Κουδούνια" μας κρεμάσανε!!!
Σας μεταφέρω αυτούσια την επιστολή ενός υποψήφιου, ταλαιπωρημένου από τις αξιοκρατικές, διαφανείς και πρωτοποριακές διαδικασίες επιλογής του ΙΔΕΚΕ, όπως τη βρήκα στο: http://troktiko.blogspot.com/2009/blog-post_5220.html

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
"Έλεος με τις συνεντεύξεις του ΙΔΕΚΕ!!"
"Είμαι ένας από τους άνεργους νέους που κυνηγούν κάθε είδους προκήρυξης. Έκανα τα χαρτιά μου σαν ωρομίσθιος σε εξ αποστάσεως δομές του ΙΔΕΚΕ, και πριν τις εκλογές περίμενα να βγουν οι συνεντεύξεις. Πρέπει να σημειώσω πως οι θέσεις αυτές είναι για διάφορους νομούς... της Ελλάδας, πχ σε Έβρο, Μακεδονία, σε Νησιά κτλ.Οι συνεντεύξεις βγήκαν (μια φορά πριν ανακηρυχτούν οι εκλογές-έπειτα ακυρώθηκαν και αφού εξέτασαν πως δεν συντρέχει λόγος νομιμότητας ξαναβγήκαν) και όλοι μα όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευτές(για εξ αποστάσεως δομές) προς συνέντευξη είναι υποχρεωμένοι εάν θέλουν να λάβουν μέρος να πάνε στην Αθήνα!!!!
Είναι δυνατόν να αφιερωθεί χρόνος και χρήμα για μια θέση εργασίας που ίσως προσληφθώ;; Είναι τόσο δύσκολο να στείλουν αντιπροσώπους στις κατά τόπους δομές του ΙΔΕΚΕ, που στο κάτω κάτω τα λεφτά δεν θα τα βάλουν από την τσέπη τους. Ντροπή τους, μας αποθαρρύνουν από το να συμμετάσχουμε."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ