Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

23.6.11

Επιστολή του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε. προς τον Γενικό Γραμματέα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. κο Ευθύμιο Μπάκα

Κε Γενικέ Γραμματέα.

Αναφορικά με την από 21-6-2011 συζήτησή μας, και συγκεκριμένα για ένα εκ των ζητημάτων που αφορούσε στις δυνατότητες της υπηρεσίας μας σε σχέση με το Ε.Σ.Π.Α., θα θέλαμε να καταθέσουμε και γραπτά τον πυρήνα των απόψεών μας.
Εξαρχής, πρέπει να σημειώσουμε την ενδεχόμενη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των προγραμμάτων (χρονική μετάθεση των υποχρεώσεων πληρωμής της χώρας μας) που υπάγονται ή θα υπαχθούν στο ΕΣΠΑ, ζήτημα που συζητείται αυτές τις μέρες στους ηγετικούς κύκλους της Ε.Ε.
Εκτός λοιπόν από την ουσιαστική και πολυεπίπεδη συνεισφορά των προγραμμάτων στην ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, υπάρχει και η ενδεχόμενη διευκόλυνση, δεδομένης της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα .
Πιστεύουμε με βάση και το περιεχόμενο του νέου νόμου για τη Δια Βίου Μάθηση , ότι τα προγράμματα που θα «τρέξει» η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. εντάσσοντάς τα στο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να έχουν σχέση με την κατοχύρωση και ανάπτυξη του επιτελικού της χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι το ΙΔΕΚΕ θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του με προγράμματα που αφορούν κυρίως στην απευθείας επιμόρφωση των πολιτών, ενώ η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και τα οποία επίσης θα αναπτύσσουν τα λειτουργικά διοικητικά συστήματα, τις προαπαιτούμενες διαδικασίες, τις διοικητικές-τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στις επί μέρους υπηρεσίες και το στελεχιακό δυναμικό που θα ασχοληθεί με την Δια Βίου Μάθηση σε ολόκληρη τη χώρα.
-Αν το ΕΣΠΑ παραταθεί μετά το τέλος του2013 για άλλα δύο χρόνια (όπως αναμένεται), τότε η υπηρεσία μας μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της νέας παραγωγικής της εργασίας με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση-.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πάρα-κάτω πεδία, με βάση τα οποία μπορούν να συστηθούν ομάδες έργου και να υποβληθούν (μετά από σοβαρή προεργασία) τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία.
1ον. Επεξεργασία ενιαίου συστήματος ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών (το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε περιφέρειες και δήμους).
2ον. Επεξεργασία μοντέλου για την διοικητική μονάδα του δήμου που θα ασχοληθεί με τη Δια Βίου Μάθηση (διοίκηση, καταμερισμός, περιεχόμενο).
3ον. Παραγωγή ενιαίου συστήματος πιστοποίησης εκπαιδευτών για όλους τους φορείς της Δια Βίου Μάθησης, (και συμπλήρωση των απαιτήσεων για κάθε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο).
4ον. Οργάνωση και λειτουργία ενιαίου μητρώου εκπαιδευτών στην Δια Βίου Μάθηση.
5ον. Εκπαίδευση, συνέδρια, ημερίδες κ.λ.π., σε στελεχιακό δυναμικό δήμων και περιφερειών, για να ξεκινήσουν το διοικητικό τους έργο στην δια βίου μάθηση.
6ον. Εκπαίδευση στελεχών των δήμων για τη Δια Βίου Μάθηση σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, αλλοδαποί, τσιγγάνοι κ.λ.π.).
7ον. Δημοσιότητα στη Δια Βίου Μάθηση σε πολλές περιοχές της χώρας (ενημέρωση, δυνατότητες, νέες τάσεις, πρόσβαση σε πληροφόρηση κ.λ.π.). Αντίστοιχες τοπικές εκδηλώσεις, τοπικά συνέδρια κ.λ.π.).
8ον. Παραγωγή ενιαίου συστήματος αξιολόγησης προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης (Ανάλυση, μέθοδος, παραγωγή ερωτηματολογίων κ.λ.π.).
Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλες πολλές δυνατότητες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προτείνουν/επεξεργαστούν τα έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας μας. (Η ίδια η θεματική διερεύνηση των προς ένταξη στο ΕΣΠΑ προγραμμάτων είναι ένα ξεχωριστό έργο εξαιρετικής βαρύτητας για το μέλλον της ΓΓΔΒΜ όπως σημειώσαμε παραπάνω και μπορεί να παρουσιαστεί ως ξεχωριστο πρόγραμμα).
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε όμως, ότι επειδή το μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας μας είναι ολιγάριθμο, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα αν θελήσουμε να επεκταθούμε με επάρκεια και ταχύτητα στο νέο έργο της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
Αυτά θα πρέπει να λυθούν με πρόσληψη συμβασιούχων, (άλλωστε ένας από τους κεντρικούς στόχους του ΕΣΠΑ είναι και η καταπολέμηση της ανεργίας) και να μην υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ ΙΔΕΚΕ-ΓΓΔΒΜ για επάρκεια στελεχών στις διάφορες ομάδες έργου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ανάλυση και εμπλουτισμό των προτάσεών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Θ. Μολυβιάτης-Σταματούκος

η Γ. Γραμματέας

Ε. Ζησάκη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έφεδροι και εφεδρείες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 30/9/11 και ώρα 14:00, η τακτική διετής ενημερωτική συνάντηση του κυρίου γάμα-γάμα (ΓΓ) με το προσωπικό της ΓΓΔΒΜ και του ΙΔΕΚΕ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ΚΨΜ της υπηρεσίας και παραβρέθηκαν όλοι οι έφεδροι και μόνιμοι και των δύο μονάδων καθώς και κάτι εξηντάρηδες εκπρόσωποι της ΓΓ Νέας Γενιάς.
Η βαρυσήμαντη τρίλεπτη ομιλία του γγ της γγδβμ καθήλωσε τους παριστάμενους μεταξύ των οποίων παρευρίσκετο και το ζεύγος Κούλα - Στάθη.
Τοποθετήθηκε σε όλα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και ανέπτυξε το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας και της Ευρώπης από τη κρίση. Για την Αμερική δεν είπε τίποτα. Ας τα βγάλει πέρα μόνη της.
Αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις, συνενώσεις, αφομοιώσεις, ενσωματώσεις, συγκολλήσεις, επιμίξεις, ενοποιήσεις και διασταυρώσεις μονάδων και διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας γιατί όλα βρίσκονται υπό έλεγχο και εξελίσσονται βάσει σχεδίου που θα εκπονηθεί τα Χριστούγεννα.
Καθησύχασε το προσωπικό και είπε ότι όσο είναι αυτός γενικώς, δηλαδή για τα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα, εγγυάται ότι δεν θα απολυθεί κανένας που έχει εφτά ανήλικα παιδιά, γαλαζοπράσινα μάτια, μάνα που το όνομα της αρχίζει από Ψί, και γιαγιά άνεργη με μάστερ στην αστροφυσική. Έκλεισε την ομιλία του προσθέτοντας ότι η υπουργός Αννούλα του εκμυστηρεύτηκε μια μέρα ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και του σοσιαλισμού.
Συγκινημένο το προσωπικό με δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης στα μάτια χειροκροτούσε τον ευεργέτη του επί δεκάλεπτο ενώ η κα Κούλα σκούντηξε τον κ. Στάθη και του είπε να πάει καμιά παραγγελία και να μην ασχολείται με τα πολιτικά γιατί αυτά έκανε κι ο θείος της ο Χαράλαμπος και κατάληξε στα ξερονήσια.
Το λόγο τότε πήρε ο πρόεδρος Σταματούκος ο οποίος βουρκωμένος αφού τόνισε ότι το τοπίο είναι θολό και η νύχτα σκοτεινή και θυελώδης, διαβεβαίωσε τον κύριο γγ ότι ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό του και δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανένα π…..η να τον βγάλει στην εφεδρεία. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί κι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα κάνουμε κατάληψη στο κυλικείο και θα πλακωθούμε στα ούζα μέχρι να προσκυνήσει η Τρόικα.
Μετά το λόγο πήρε μια διευθύντρια που ήταν με το ένα πόδι στη σύνταξη και το άλλο στην εφεδρεία και του είπε ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την ομιλία του κι αν κατάλαβε κανένας να της πει κι αυτής για να καταλάβει. Ο κύριος γγ αφού την άκουσε προσεκτικά, παίζοντας τέτρις με το κινητό του, της είπε πως ούτε κι αυτός κατάλαβε τίποτα αλλά δεν έχει σημασία.
Και μέσα σε αυτό το φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα αποχώρησαν όλοι τραγουδώντας : avanti popolo bandiera rossa……

Το κείμενο αυτό γράφτηκε γι’ αυτούς που απουσίαζαν και έχασαν την σπάνια ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν την αλήθεια από πρώτο χέρι.

Καλοί πολίτες.

ο Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ:
Δημόσιος φορέας σε τιμή ευκαιρίας! Ιδιόκτητο κτίριο, τετραώροφο, γωνιακό, ευάερο και ευήλιο, επί της οδού Αχαρνών, με πρόσβαση σε όλες τις συγκοινωνίες. Γραφεία πλήρως εξοπλισμένα, με κεντρική θέρμανση και επιπλέον κλιματιστικά, με κυλικείο και αίθουσα εκδηλώσεων. Κατάθεση προσφορών: 4ος όροφος, γραφείο γενικού γραμματέα.
Περισσότερες πληροφορίες στο ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ επί της οδού Α. Παπανδρέου στο Μαρούσι.

Ανώνυμος είπε...

Το προσωπικό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ή πάει σούμπιτο στην εφεδρεία;;;;;
Υποψήφιος Αγοραστής

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι με μαύρα κουστούμια περιδιάβαιναν τα γραφεία μας τη προηγούμενη βδομάδα και διάλεγαν γραφεία. Αυτό μου κάνει, αυτό είναι σκοτεινό δεν το θέλω, αυτό θα το πάρω, το άλλο ας το. Σαν να μην υπήρχαμε εκεί, σαν να μη είχαμε δουλέψει ποτέ σ’ αυτούς τους χώρους. Αυτός είναι ο πολιτισμός τους, η αισθητική τους, η δημοκρατία τους. Λες και δεν υπάρχουν δεκάδες άδεια δημόσια κτήρια μες την Αθήνα που καταρρέουν από την εγκατάλειψη.
Η εντολή που δόθηκε από την διοίκηση μας, που κατουρήθηκε στο βρακί της μόλις έπεσε το τηλέφωνο από το γραφείο της προϊσταμένης υπουργού, ήταν «αδειάστε τα γραφεία». Ο φόβος κι ο πανικός προσωποποιημένος σε ένα άτομο. Ξέχασε να μας πει που θα πάμε. Που θα μεταφέρουμε τα αρχεία, τα γραφεία, τον εξοπλισμό, τα κουφάρια μας. Με γλύψιμο κι υποταγή προσπάθησε να διατηρήσει τη καρέκλα του.
Κάποιος άλλος, στους πιο κάτω ορόφους, έτριβε τα χέρια του για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε αδιαφορώντας για τα προγράμματα που κυνδύνευαν να μην ολοκληρωθούν κι ας αφορούσαν το αρματολίκι του. Χαιρόταν που ο «αντίπαλος» του είχε κατατροπωθεί. Εμάς μας είχε από καιρό γραμμένους έτσι κι αλλιώς.
Χρειάστηκε να κινητοποιηθούμε και να ξεκαθαρίσουμε εμείς τη κατάσταση ενώ αυτοί λούφαζαν μέσα στα χλιδάτα και προσφάτως ανακαινισθέντα, από την προηγούμενη απλωχέρα διοίκηση, γραφεία τους. Σαν κότες.

Στην αρχή την ονόμασαν Λαϊκή επιμόρφωση. Όμως το λαϊκή τους έπεφτε βαρύ γιατί θύμιζε Λαό και ήδη είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αποστάσεις. Μετά έγινε εκπαίδευση ενηλίκων αλλά κι αυτό έπρεπε να αλλάξει για να φανεί η κοσμοϊστορική αλλαγή που έφερνε το καινούριο. Τη βάφτισαν λοιπόν Διά Βίου Μάθηση και ταιριάζει πιο πολύ γιατί θυμίζει θάνατο.
Τώρα ετοιμάζονται να την καταργήσουν χωρίς λόγο, χωρίς σκοπό, χωρίς σχεδιασμό.
Ανθρωπάκια που δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε περίπτερο, ανίκανοι και άχρηστοι που κατάντησαν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, προσποιούνται τώρα ότι προσπαθούν να σώσουν τη χώρα.
Μέσα στο πανικό τους ξέχασαν ότι υπάρχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά τα αστεία και τα λυπητερά, ωραία η λογοτεχνία και ο σαρκασμός.Είναι ωραία όταν είναι η γαρνιτούρα.Εδώ τώρα κινδυνεύει να πάψει να υπάρχει το κυρίως.Ξυπνήστε!Δεν είναι το πεντακοσάρικο που θα πέρνουμε 15ήμερο, είναι που μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί,να πάρουμε τηλέφωνο την Κούλα για καφέ και να πληροφορηθούμε (από την Κούλα! ναι από την Κούλα)ότι δεν υπάρχουμε.Να μάθουμε ότι πουθενά δεν "χωρέσαμε" τελικά και γι αυτό μας κλείσανε και θα δούναι αργόοοοοτερα τι θα κάνουνε.Στο κάτω κάτω ποιός έχει ανάγκη από δια βιου έτσι όπως έγινε η Ελλάδα;Γι αυτό, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!Σταματήστε να διεκπεραιώνετε αθόρυβα τα χαρτάκια σας.Σταματήστε να συνεδριάζετε περισπούδαστα για τα προγραμματάκια σας και σταματήστε να μοριοδοτήτε σαν αφιονισμένοι.Ξυπνήστε καιπροσπαθήστε να συμμετέχουμε στις εξελίξεις. Μην περιμένετε ούτε από τον Κάτω ούτε από τον Πάνω να μας υπολογίσει και να δώσει μάχη για μας.Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την τσέπη του.Διότι μπορεί και σε άλλη υπηρεσία, φορέα, διεύθυνση, Υπουργείο να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!Χωρίς εμάς, με άλλους υφιστάμενους,Δυάρα δεν δίνει κανείς για πάρτη μας.Μην βαυκαλιζόμαστε λοιπόν με προγραμματάκια που έχουμε αναλάβει, με υπευθυνότητες και υποσχέσεις που μας δίνουν, με εχέμυθες κουβεντούλες και με εμπιστοσύνη ότι ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε.Μετά δεν θα υπάρχει μαζί.Ξυπνήστε τώρα.