Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

8.12.11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα, 8/12/2011, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Ευθύμιου Μπάκα, διαδραματίστηκαν τα παρακάτω, τα οποία προσβάλλουν τους εργαζόμενους της ΓΓΔΒΜ, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο:

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κάλεσε την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διοικητικού κ. Αγαλοπούλου και την υπάλληλο κ. Βενεδίκη να τον ενημερώσουν σχετικά με την «μη» αποστολή στοιχείων στο ΥΠΕΣ για την εφεδρεία των υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ. Οι υπάλληλοι του παρέθεσαν τα γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα. Εκείνος απάντησε ότι θα ενημερώσει την Υπουργό και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αποχώρησαν. Στη συνέχεια, εις επήκοον τόσο των υπαλλήλων του γραφείου του, όσο και υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ που, εκείνη τη στιγμή, βρίσκονταν στον προθάλαμο του γραφείου του, ο Γενικός Γραμματέας, κατά τη συνήθη πρακτική του (παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν) να εκτονώνει το θυμό του με απαράδεκτο και ανεξέλεγκτο τρόπο, άρχισε να βρίζει σκαιότατα όλους τους υπαλλήλους της ΓΓΔΒΜ, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:
«Όλοι οι υπάλληλοί μου είναι άχρηστοι και όταν φύγω, θα ενημερώσω τον Παπαδήμο για να τους διώξει όλους. Θα τους γαμ…ω όλους κι αυτούς και τα σπίτια τους, τους γράφω όλους στ’ αρ…μου και στον π… ο μου».
Οι φωνές και οι βρισιές του ακούστηκαν μέχρι και τον κάτω όροφο καθώς και μέχρι το απέναντι σχολείο όπου οι μαθητές άρχισαν να χειροκροτούν!!!
Με αφορμή το σημερινό κατάφορα προσβλητικό και απαράδεκτο περιστατικό, ο Σύλλογος εργαζομένων της ΓΓΔΒΜ θεωρεί ότι οφείλει, εκτός από την καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος, να παραθέσει και ορισμένα στοιχεία που αφορούν στη συνολική στάση του Γενικού Γραμματέα:

1.Έχει καταδικάσει την Υπηρεσία σε αδράνεια και τη δική του ανεπάρκεια την χρεώνει στους υπαλλήλους.

2.Έχει επιλεκτική συνεργασία με ελάχιστους υπαλλήλους και ανύπαρκτη με τους περισσότερους.

3.Δεν έχει προβεί σε κανενός είδους ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που αφορούν αφενός στη νέα συγκρότηση της Υπηρεσίας της Δια Βίου Μάθησης και αφετέρου στην άσκηση πολιτικών, με βάση τον εδώ και 15 μήνες ψηφισθέντα νόμο, με αποτέλεσμα η ΓΓΔΒΜ να μην επιτελεί το ρόλο της. Δεν αξιοποιεί έμπειρους υπαλλήλους και αντ’ αυτών προτιμά «εξωτερικούς συνεργάτες» με το ανάλογο φυσικά κόστος. Οποιαδήποτε δράση, υλοποιείται ερήμην της Υπηρεσίας η οποία το πληροφορείται εκ των υστέρων.

4.Δεν εμπιστεύεται ούτε τις Διευθύνσεις ούτε τα τμήματα της Υπηρεσίας του.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής του είναι να κινδυνεύει να μπει τελικώς ταφόπλακα στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης στη χώρα.

Σύσσωμος ο Σύλλογος των υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ καταγγέλλουμε τη σκαιότατη συμπεριφορά και την εν γένει απαράδεκτη πρακτική του Γενικού Γραμματέα και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του.

Για το Σύλλογο των Μονίμων Υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θανάσης Μολυβιάτης-Σταματούκος Πρόεδρος
Αλέξης Βασιλείου Αντιπρόεδρος
Λέτα Σωτηροπούλου Β’ Αντιπρόεδρος
Ευαγγελία Ζησάκη Γραμματέας
Θεαγένης Μανώλης Αν. Γραμματέας
Αγγελική Μαρέτσικου Έφορος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να κάνουμε και κάτι πιο άμεσο, για αυτό το θέμα, σήμερα; π.χ. να συγκεντωθούμε όλοι οι υπάλληλοι έξω από το γραφείο του κ. Μπάκα και να διαμαρτυρηθούμε;

Ανώνυμος είπε...

Μπρεχτ
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς για το ύφος και το ήθος της εξουσίας!
Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν οι ασκούντες εξουσία παίρνουν κύρος από την καρέκλα που κάθονται, αντί να δίνουν αυτοί κύρος στη θέση τους...
Περαστικά μας συνάδελφοι!!!

Ανώνυμος είπε...

ο! τη μεγάλι εντρωπή
τη μέγα ρεζοιλίκι
ο γενικώς μας έροιξε
βαρβάτω μποινελίκι

ώμος το ξαίρουμαι καλά
πος ώστις άλλους βροίζι
πρειν από κείνους προφανός
τα μούτρα του μαβρίζει!!!

ας καταιβάζι ο δυστιχίς
όσω μπωρί καντίλια,
θα του κουνάμαι σίντομα
χεραιτισμού μαντοίλια.

Ανώνυμος είπε...

κι αμα μας καταργήσουνε, δε θα ψάχνουμε μόνο εμείς για δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλοί ρωτούν πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στις 8/12/2011 και για την αποκατάσταση της αληθείας σας τα μεταφέρω ακριβώς ως έγιναν :
Την πρωίαν της 8ης Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους και περί ώραν επτά και πενηνταπέντε ακριβώς, ο κύριος Γενικός χαμογελών και βαστάζων ανά χείρας μια ανθοδέσμην από ερυθρά τριαντάφυλλα – όπως και κάθε πρωίαν άλλωστε - εισήλθεν εις τον προθάλαμον του γραφείου του και διένειμεν τα άνθη εις τας παρισταμένους υπαλλήλους άτινες ανέμενον μετ’ αγωνίας, χαράς και ενθουσιασμού την έλευση του.
Ακολούθως και αφού ευχήθηκε εις όλας να έχουν μιαν καλήν ημέραν και ένα ευχάριστον πρωινόν κατευθύνθει εις το γραφείον του όπου και εκάθησεν εις την πολυθρόνα του γραμματέως. Ευθύς αμέσως μία εκ των γραμματέων του, του προσέφερεν θερμόν καφέ και κουλουράκια που είχεν πλάσει την προηγουμένη ιδιοχείρως. Αφού την ευχαρίστησεν πάντοτε χαμογελώντας, άνοιξεν το λάπτοπ του πιέζοντας το κομβίον ον.
Δια κακήν τύχην όλων εκείνη την ημέραν είχεν εισέλθει, εκ του παραθύρου το οποίον είχεν προηγουμένως ανοίξει η καθαρίστρια δια να εισέλθει φρέσκος αήρ εις τον χώρον, μία τεραστίων διαστάσεων μύγα, η οποία υπερίπτατο άνωθεν της κεφαλής του κυρίου γενικού και κάνων βζζζζζζ, βζζζζζζζζ τον παρενοχλούσε ενώ ηργάζετο στέλνων μαίηλ στην κυρία υπουργό.
Ο κύριος γενικός εις την αρχήν προσπάθησεν να την απωθήσει κουνώντας τας χείρας του και αναφωνόντας ξουτ. Το άτυχον έντομον όμως μη βρίσκοντας ανοικτόν παράθυρον διά να αποδράσει συνέχισε να ίπταται και να περιφέρεται αναιδώς εις τον χώρον, διαγράφοντας χαρακτηριστικάς και εκνευριστικάς τροχιάς.
Ο κύριος γενικός εξοργισμένος, οσονούπω δίπλωσεν μίαν παρευρισκόμενη εφημερίδαν και επιδόθη εις το κυνήγιον της μυγός. Ηκούσθη μάλιστα φωνάζων, «θα σε γα..σω, θα πω στο Παπαδήμο να σε απολύσει καρ..λα». Εν συνεχεία βγάζων το αριστερόν του υπόδημα ανήλθεν εις το γραφείον του επιχειρών να φονεύσει το ενοχλητικόν έντομον.
Αυτήν ακριβώς την στιγμήν εισήλθε εις το γραφείον η προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών κρούουσσα την θύραν, και διεξήχθη ο εξής διάλογος:
- Καλημέρα κύριε Γενικέ
- Καλημέρα παιδί μου
- Θα ήθελα να σας αναφέρω κύριε γενικέ ότι χθες το βράδι ο Σκάι μας κατηγόρησε ότι δεν δώσαμε στοιχεία για τους εφέδρους μας.
- Δεν πειράζει παιδί μου γνωρίζεις καλά ότι όλους αυτούς τους έχω γραμμένους εις το π...ος μου και εις τους ορ….εις μου. Πιάσε μια εφημερίδα και βοήθησε με να διώξουμε αυτή την κωλόμυγα.

Έτσι ακριβώς διεδραματίσθησαν τα γεγονότα που συνετάραξαν την υπηρεσία κατά τας τελευταίας ημέρας.
Ξένα κέντρα και κύκλοι της ανωμαλίας φρόντισαν να παραπληροφορίσουν τον ένδοξο σύλλογο μας ο οποίος με την γνωστή καταγγελία του τόλμησε να αμφισβητήσει το ήθος, την αγωγή, τις γνώσεις αλλά και την ικανότητα του ηγέτη μας.

O A.M.

Η μυία. είπε...

Εγώ είμαι η τεραστίων διαστάσεων μυία.Και επειδή παρευρισκόμην καθ' όλην την διάρκεια των γεγονότων,θεωρώ υποχρέωσίν μου να απαλλάξω των αδίκων κατηγοριών τον κύριον τον οποίον παρενοχλώ δι αυτό θα προσθέσω εις την τοποθέτησιν του Α.Μ. τα κάτωθι:Πλειστάκις εισέρχομαι εντός του πολυδαιδαλώδους γραφείου του κυρίου Γενικού Γραμματέως,(λόγω των πλείστων ακαθαρσιών αι οποίαι προκύπτουν εκ των παρακειμένων πτηνών επί των υαλοπινάκων)και πλειστάκις έχω γίνει η αφορμή δια να κατηγορηθή(υπογεγραμμένη, ούτος, δια βιαίας λεκτικάς εκρήξεις και αναρριχήσεις του επί των επίπλων και δει του γραφείου αυτού.Η μόνη αλήθεια εστί ότι ο παρών γραμματεύς καταδιώκει εμέ δια να με φονεύσει και εξ ου αι αναρριχήσεις του οι αλλαλαγμοί και αι ύβρεις αι οποίαι αναστατώνουν και ταράσσουν τους αόκνως εργαζομένους συμβούλους του.
Επίσεις έχω να καταθέσω (δια να τον εκτιμήσετε δεόντως) ότιπρόκειται περί σπανίου συνδιασμού επιστήμης και θρησκείας. Ο περί ού ο λόγος κύριος από την πρώτην ημέραν καθ΄ην ετοποθετήθη εις το αξίωμά του διήγε βίον Φροιδικόν και Χριστιανικόν.Συνεδίαζε ούτως ειπείν το ακατόρθωτον.Έμπροσθεν του εργαζομένου,(εις όλας τας περιπτώσεις κατ'ιδίαν),προχωρούσε εις προσωπικάς και βαθείας παρατηρήσεις, ψυχαναλυτικού περιεχομένου ταυτοχρόνως με βαθύ διεισδυτικό βλέμμα:"Τι έκανες τα μαλλιά σου;" "Τι κάνεις; Δεν σέχω δει τελευταία, δεν μου μιλάς; έχεις κάτι μαζί μου;"Και μόλις ο τάλας εργαζόμενος αποχωρούσε έμπλεος τύψεων δια την ψυχράν του συμπεριφοράν, ο κ. Γ.Γ ήρχιζε τα κανδήλια και τα εξαπτέρυγα.Όλα τα παραπάνω είχα την μοναδικήν ευκαιρίαν να τα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς ως μυία πτερόεσσα καιεξ αιτίας τούτου παρ' ολιγον θανούσα.

Ανώνυμος είπε...

-Και δε μου λες ρε πρόεδρε τι θα γίνει με μας;
-Να κάνουμε μια επιτροπή και θα δούμε.
-Και πότε θα δούμε ρε πρόεδρε;
-Να συζητήσουμε με τον Καπούλα.
-Α έτσι;
-Αγαπούλα, Κα-πούλα, Κα-πούλα.