Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

19.1.12

Πρόταση του Συλλόγου για την Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΥΠΔΒΜΘ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 35 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4024/2011

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση (4-1-2011) της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου να υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις επί του κειμένου της πρότασης για την Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση του Υπουργείου (30-12-2011), καταθέτουμε στην επιτροπή του άρθρου 35 του νόμου 4024/2011 το σώμα προτάσεων που ακολουθεί.

Για διευκόλυνση της επιτροπής του άρθρου 35 του νόμου 4024/2011, οι όποιες επεμβάσεις επί του κειμένου της πρότασης του Yπουργείου (αλλαγές λέξεων και παραγράφων, μεταφορές, διαγραφές και προσθέσεις κειμένου), ακολουθούν την μορφοποίηση της πρότασης-κειμένου του Yπουργείου(30-12-2011), σημειώνονται πάνω σε αυτό και έχουν διαφορετικό χρωματισμό. [Ο χρωματισμός των επεμβάσεων επί του αρχικού κειμένου της πρότασης από την σελίδα 16 μέχρι την σελίδα 39 είναι κόκκινος, και από την σελίδα 40 έως την σελίδα 47-που αφορά πιο συγκεκριμένα στην Γενική Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς-, είναι μπλέ].

Επί του εισαγωγικού κειμένου της πρότασης της 30-11-2011 δεν έγιναν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά θα παρατηρήσουμε κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι σημαντικό: Κατά τον υπολογισμό του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού και των καλυμμένων και ακάλυπτων οργανικών θέσεων που περιλαμβάνονται στους πίνακες της σελίδας 10 και 11, δεν έχουν υπολογισθεί οι προσωποπαγείς θέσεις. Επειδή όμως οι συνάδελφοι με προσωποπαγή θέση καλύπτουν ανάγκες επί των οργανικών θέσεων του Yπουργείου, δημιουργείται η ψευδής εντύπωση ότι οι πραγματικά ακάλυπτες (κενές) οργανικές θέσεις είναι περισσότερες από αυτές που πραγματικά είναι, με συνέπεια να αυξάνονται οι καταργούμενες οργανικές θέσεις. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει σε αυτό το σημείο κάποιου είδους γραπτή διευκρίνιση-υποσημείωση ή διόρθωση. Επίσης θα πρέπει να προσεχθεί, ώστε στον καινούργιο οργανισμό του Yπουργείου να περιλαμβάνονται όλες οι υφιστάμενες ειδικότητες –κλάδοι των υπηρετούντων στις Γενικές Γραμματείες συναδέλφων (π.χ. Φιλοσοφικών επιστημών, Γεωπονίας, Μηχανικών κ.λ.π.).

Κατά τα λοιπά, οι γενικές μας παρατηρήσεις επί της ουσίας -οι οποίες καθοδήγησαν και την παρούσα συγκεκριμένη επεξεργασία της πρότασης αναδιοργάνωσης του Υπουργείου στα σημεία που μας αφορούν άμεσα και για τα οποία μπορούμε να εκφράσουμε υπεύθυνα επεξεργασμένη άποψη- , υπάρχουν στο προηγούμενο γενικό κείμενο-πρόταση του Συλλόγου μας, με κεντρικότερες τις εξής: Με δεδομένη την συγχώνευση της ΓΓΔΒΜ με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου, θα πρέπει να διασφαλίζεται:

1ον) Ο διακριτός χαρακτήρας της Δια βίου Μάθησης μέσα στο γενικότερο έργο του Υπουργείου, και

2ον) Το γεγονός ότι η Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων αποτελεί ισότιμο πυλώνα με αυτόν της Κατάρτισης στη Δια Βίου Μάθηση (πράγμα που τονίζει και ο νόμος 3879/2010, άρθρα 1 και 6).

Πέραν αυτών, μέριμνα της πρότασής μας ήταν να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος των
αρμοδιοτήτων κατά προτεινόμενη διεύθυνση και τμήμα, γιατί κατά τη γνώμη μας στην αρχική πρόταση υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα «αταξίας και ανακατωσούρας» στο θέμα της κατανομής των αρμοδιοτήτων που αφορούν στη Δια Βίου Μάθηση.

Ακολουθεί το ολοκληρωμένο κείμενο για την αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΥΠΔΒΜΘ, το οποίο περιλαμβάνει τις προτάσεις του Συλλόγου μας.

https://sites.google.com/site/smyggee/Home/anadiorg_final.pdf

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περί βλακείας

Ο βλάκας ζει ανάμεσα μας, ενίοτε βασιλεύει κιόλας. Έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι, έχουν καταναλωθεί αμέτρητες σελίδες χαρτιού για να γραφούν εκατομμύρια μελέτες για τη βλακεία. Ο βλάκας δεν κατάλαβε ποτέ ότι τον αφορούσαν.
Ο βλάκας δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι βλάκας.
Ο βλάκας δεν κατάλαβε ποτέ ότι όλοι γύρω του έχουν αντιληφθεί το πόσο βλάκας είναι γιατί λόγω βλακείας δεν είναι σε θέση να το καταλάβει.
Στο βλάκα συχνά δίνουν κάποιο αξίωμα για να εξυπηρετήσουν καλύτερα την εξουσία τους , μιας και ο βλάκας είναι υπάκουος και δεν πρόκειται να απειληθεί η καρέκλα τους από αυτόν.
Στο στρατό πχ τους πιο βλάκες συνήθως τους κάνουν λοχίες.
Ο συνδυασμός αξιωματούχου-βλάκα είναι συνήθης στην ελληνική πραγματικότητα.
Όταν μάλιστα ο βλάκας είναι και γλύφτης τότε ο συνδυασμός βλάκας-αξιωματούχος-γλύφτης γίνεται θανατηφόρος.
Στο βλάκα αρέσει η εξουσία γιατί συνήθως, πριν του τη δώσουν, έτρωγε σφαλιάρες λόγω βλακείας και έτσι του δίνεται η ευκαιρία να εκτονώσει τα απωθημένα του και να αισθανθεί από θύμα, θύτης.
Του αρέσει να διατάζει, να δίνει εντολές, να του λένε πάντα «ναι», να λέει πάντα «εγώ» να ξοδεύει χρήμα που δεν είναι δικό του, να παίρνει «βαρυσήμαντες» αποφάσεις, να έχει γνώμη για όλα, να παριστάνει το σπουδαίο.
Φυσικά πάντα πέφτει από γκάφα σε γκάφα αλλά λόγω βλακείας συγχωρείται.
Τέλος δεν μπορεί να τα βάλει κανένας μαζί του διότι ως γνωστόν η βλακεία είναι αήτητη.
Θα μπορούσα να αναφέρω ως φωτεινό παράδειγμα βλακείας έναν βλάκα που ίσως κι εσείς γνωρίζετε, όμως δεν είμαι τόσο βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ή αυτή που επιλέγει το βλάκα και αναθετει στο βλάκα πώς λέγεται;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πήραμε τη δόση μας. Και σωθήκαμε για λίγο ακόμη γιατί μέχρι τον Ιούνιο θα την έχουν ξεκοκαλίσει τα όρνεα κι αυτήν όπως και τις άλλες και πάλι στα ίδια θα ‘ρθουμε. Μην έχετε αυταπάτες μας δουλεύουν κανονικά.
Μας τρομοκρατούν με πτώχευση (λες και δεν έχουμε πτωχεύσει εδώ και καιρό) γιατί το μόνο που φοβούνται είναι μη χάσουν τη βόλεψη τους και τα οφίτσια τους. Εμείς έτσι κι αλλιώς τα έχουμε χάσει σχεδόν όλα. Το μόνο που μένει είναι η απόλυση που όπου να ‘ναι έρχεται.
Το αστροπελέκι το δικό μας – τέτοιες εποχές - προσέλαβε (βόλεψε), δύο ακόμα συμβούλους για τη Γραμματεία, που δεν έχει αντικείμενο και που πάει για κατάργηση – χώρια τον κοπρίτη δημοσιογράφο που πληρώνουμε μέχρι σήμερα χωρίς να έχει παρουσία. Αυτόν αν τον έχει δει κανείς να μας τον δείξει κι εμάς να τον γνωρίσουμε. Ποιος σας είπε ότι σταμάτησαν οι προσλήψεις στο δημόσιο; Οι μισθοί πετσοκόβονται, οι συντάξεις εξανεμίζονται, η ανεργία στο κόκκινο, ο κόσμος στους δρόμους κι γραμματεία κάνει προσλήψεις ημετέρων! Να που πάνε τα χαράτσια και οι έκτακτες εισφορές!
Φυσικά όλους αυτούς τους φυτεύουν άλλοι υψηλότερα ιστάμενοι. Με ένα τηλεφώνημα – έτσι χαλαρά. Κι αυτός απλά εκτελεί υπάκουα διαταγές. Γι αυτό τον διόρισαν άλλωστε.
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν η χώρα να πλέει σε πελάγη ευμάρειας και πλούτου, φτιάχνει από την αρχή τα καινούρια χλιδάτα γραφεία του στο Υπουργείο. Τα ήδη υπάρχοντα που φρόντισε ο Τσαμαδιάς να φτιάξει πριν μερικά χρόνια, (άλλο αστέρι κι αυτός) δεν του κάνουν. Του πέφτουν στενά, τον τραβάνε στον καβάλο. Έτσι, για να κάνει το κέφι του ξοδεύει μερικά χιλιάρικα ακόμη. Σάμπως δικά του είναι; Έτσι, για να γλεντήσει τους δύο μήνες που θα μείνει ακόμα ρε γαμώτο. Η τρέλα του μεγαλείου. Το καράβι βουλιάζει κι αυτός ανοίγει σαμπάνιες.
Όλα αυτά γίνονται πάντα, στα πλαίσια των περικοπών των δαπανών του δημοσίου και των διαρθρωτικών αλλαγών. Εμείς οι μαλάκες απλά πληρώνουμε και το βουλώνουμε. Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να ξοδεύουν τους φόρους και τα χαράτσια που μας επέβαλαν, εν λευκώ. Τόσο μαλάκες.
Ο σύλλογος σφυρίζει αδιάφορα. Αντί να του βάλει χέρι και να καταγγείλει τις σπατάλες που κάνει, ασχολείται με οργανογράμματα και άλλες παπαριές νομίζοντας ότι τον παίρνουν σοβαρά υπόψη. Μας δουλεύουν και τσιμπάμε. Αντί να μας φοβούνται, φοβόμαστε.
Η γραμματεία καταργείται για να γίνουν απολύσεις. Για κανένα άλλο λόγο. Απλά δεν έχουν βρει ακόμα τη φόρμουλα που θα ξεχωρίζει τους δικούς τους από τους άλλους.

Για ότι σας κάνει να νιώθετε ντροπή και αηδία, αγανάκτηση και θυμό, καταγγείλτε ότι στραβό βλέπετε. Το μέσον υπάρχει. Στείλτε στοιχεία και ονόματα στα ΜΜΕ. Οι απεργίες δεν πιάνουν πια. Τους κάνουμε οικονομία για να προσλαμβάνουν κι άλλους ημέτερους ή να χρηματοδοτούν τα χρεοκοπημένα κόμματα τους.
Που ξέρετε. Κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί κάποιος εισαγγελέας που θα δείξει ενδιαφέρον.
Όλα αυτά, θα πείτε, είναι ψιλά μπροστά στο πάρτυ που γίνεται στο υπόλοιπο δημόσιο (μόλις διάβασα ότι η κα υπουργός μας έχει 48 συμβούλους!).
Τι να κάνουμε όμως – ο καθένας τα του οίκου του.

Το είδαμε κι αυτό – αλυσίδες στο γκαράζ .
Μη κωλώνετε. Σπάστε τις. Δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμάς για το που θα παρκάρουν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους. Να έρχονται νωρίς για να βρίσκουν θέση. Αν αργούν ας ψάξουν έξω. Υπάλληλοι είναι κι αυτοί όπως κι εμείς. Μη τους δίνεται περίσσια αξία.