Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

1.6.09

Από τη θεωρία στην πράξη και αντιστρόφως!

(Θεωρητικές προσεγγίσεις, καλές πρακτικές, σκέψεις και προβληματισμός για την εκπαίδευση ενηλίκων, τη δια βίου μάθηση και όχι μόνο!)

Καλωσορίσατε!
Επειδή τελευταία αποδειχτήκαμε …πολυγραφότατοι, ιδού νέον πεδίον δόξης!!! Μπορούμε εδώ να «αναρτήσουμε» και να μοιραστούμε θεωρητικά κείμενα, καλές πρακτικές και βιβλιογραφία, ενδιαφέροντα links, προσωπικές εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς από την ενασχόλησή μας με την εκπαίδευση ενηλίκων, τη δια βίου μάθηση και άλλα επιστημονικά πεδία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε, να αναδείξουμε και να μοιραστούμε την πολύτιμη εμπειρία, τις εξειδικευμένες γνώσεις και τα ενδιαφέροντα όλων των μελών του συλλόγου μας, συνεπώς όλοι μπορούμε, καθένας με τον τρόπο του να συνεισφέρουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Κάνουμε την αρχή με ένα κείμενο που θεωρήσαμε ενδιαφέρον και περιμένουμε τη δική σας ανταπόκριση!

To Κείμενο βρίσκεται στο link: https://sites.google.com/site/smyggee ως συνημμένο αρχείο με τίτλο "Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων". Για άμεση μετάβαση στο κείμενο "πατήστε στο link: Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε" που βρίσκεται στη δεξιά στήλη του Blog. Εκτός από τα σχόλια, αν θέλετε να "ανεβάσετε" κάποιο κείμενο, μπορείτε να μας το στείλετε στο: smyggee@gmail.com.



Ας διαπρέψουμε λοιπόν και πάλι!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ιδέα και πολύ καλό κείμενο! Μπράβο! Για να μην έχουν να λένε οι κακές γλώσσες ότι...ξέρετε τι!!!
Άντε λοιπόν και εις ανώτερα!!!

Βάσω Νικολοπούλου είπε...

Πολύ καλή αρχή και άψογη πρωτοβουλία!

Αντί να μουντζωνόμαστε ας ανταλλάξουμε απόψεις για τα ζητήματα που μας έχουν απασχολήσει και που έχουμε συζητήσει στους διαδρόμους - οσάκις επιτρεπόταν η κυκλοφορία σε αυτούς!
Για το σχεδιασμό λοιπόν. Θα σταθώ στο δικό σας άρθρο για να προσθέσω – στα 5 σημεία σύγκλισης – ένα έκτο σημείο που αφορά στη δυνατότητα να επανασχεδιαστούν ή να αναμορφωθούν κάποια στοιχεία της παρέμβασης, αφού πρώτα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος και κατορθώσει η ομάδα σχεδιασμού να πάρει μια πρώτη ανατροφοδότηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όσο έμπειροι και να είναι οι σχεδιαστές , όσο «ανοικτοί» κι αν είναι, όση ελευθερία κι αν τους έχει δοθεί απ’ τους «ιθύνοντες του οργανισμού», κι όσο κι αν έχουν ερευνηθεί σε βάθος οι εκπαιδευτικές ανάγκες, στην πράξη/υλοποίηση υπάρχουν πάντα ζητήματα που ανακύπτουν ,επιλογές που αποδεικνύονται ακατάλληλες. Και θα έλεγα μάλιστα, ότι όταν το πρόγραμμα που σχεδιάζεται έχει καινοτόμα χαρακτηριστικά, όταν ενδέχεται να υπερβαίνει τα εσκαμμένα, τότε είναι ακόμα πιο μεγάλη η ανάγκη να δοκιμαστεί πριν η σχεδιαστική ομάδα συμπεράνει, πριν γίνει η τελική αξιολόγηση και, οπωσδήποτε, πριν θεσμοθετηθούν κάποια ζητήματα.

Β.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Να προσθέσω μόνο -ενισχύοντας όσα η συνάδελφος λέει παραπάνω- τη σημασία της διαμορφωτικής αξιολόγησης (εκτός από την τελική) που δίνει τη δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων και τροποποιήσεων. Επίσης τη σημασία της αξιολόγησης γενικότερα, της ουσιαστικής όμως, της πραγματικής και όχι των αξιολογήσεων που δίνονται σε "ημετέρους" με αποτελέσματα-"μαϊμού"!!!
Αυτά προς το παρόν