Θέση του Συλλόγου για τα Κείμενα που Δημοσιεύονται

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,Τα blogs είναι βήματα ελεύθερης έκφρασης και η ανωνυμία εξασφαλίζει τη δυνατότητα αυτής της έκφρασης.Τα κείμενα που εκφράζουν το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., είναι αυτά που αναρτώνται στο blog με την υπογραφή του Συλλόγου.Τα σχόλια που αναρτώνται εκφράζουν τους συντάκτες τους. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα αποσύρονται από το Δ.Σ. του Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

30.6.09

Καταγγελία...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΣΜΥΓΓΕΕ) και νυν μετονομασθείσας Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, καταγγέλλει την καταστρατήγηση της αξιοκρατίας και της σύννομης διαδικασίας προσλήψεων, που επιχειρείται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας με το αίτημά τους για κατ’ εξαίρεση ( χωρίς διαδικασία του ΑΣΕΠ) πρόσληψη 28 ατόμων στο ΙΔΕΚΕ, (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) το οποίο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, είναι ΕΝΤΟΣ του Δημοσίου και υποχρεούται στις ρυθμίσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα την καταγγελία και τον πίνακα αποδεκτών της.

Διαβάστε Περισσότερα...... 
(με κλικ στον τίτλο της ανάρτησης)




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), έχει δρομολογήσει παράτυπες διαδικασίες για την πλήρωση 28 θέσεων στο υπαγόμενο στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Ν.Π.Ι.Δ. Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε), χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου 2009, διακινήθηκε από την Δ/νση Διοικητικού- Οικονομικού της ΓΓΔΒΜ έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον Υπουργό Παιδείας, με θέμα: «Έγκριση για κατ΄ εξαίρεση κάλυψη είκοσι οκτώ (28) θέσεων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.». Το έγγραφο απευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας και το Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για να πετύχει το σκοπό της που προφανώς είναι η καταστρατήγηση της αξιοκρατίας, προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ερμηνεύοντας το νόμο «κατά το δοκούν», θέλοντας να αποδείξει ότι το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. δεν είναι φορέας του Ελληνικού κράτους.
Όμως αυτό δεν είναι αληθές διότι:
α ) Το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. είναι μεταξύ των φορέων που είναι ΕΝΤΟΣ του Δημοσίου τομέα όπως αυτό ρητά αναφέρεται στο: Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αθήνα, Νοέμβριος 2008 σελ. 36).
β) Στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, όπως αναφέρεται στο νόμο 2190/94 υπάγεται και το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. γιατί σύμφωνα με το άρθρο 14 που ορίζει την έκταση εφαρμογής του παραπάνω νόμου, το Ι.Δ.ΕΚ.Ε ανήκει στα Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο κράτος και επιπλέον το σύνολο δαπανών του Ι.Δ.ΕΚ.Ε, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό (επιχορηγήσεις, διάθεση στέγης και προσωπικού).

Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. αφού συνάντησε και ενημέρωσε εκτενώς τον Γενικό Γραμματέα Δ.Β.Μ. για όλη την κατάσταση, δεν έτυχε καμίας ανταπόκρισης.
Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. καταγγέλλει τις ενέργειες της ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. που συνειδητά επιχειρεί την παραβίαση των νόμων για τη στελέχωση του νομικού προσώπου με αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες διαδικασίες,
και απαιτεί την στελέχωση του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
5. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
6. ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΕΠ
7. ΑΔΕΔΥ
8. ΠΟΣΥΠ
9. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
10. ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΒΟΥΛΗΣ.
11. ΙΔΕΚΕ
12. ΓΓΔΒΜ.
13. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιά συνταγή και δοκιμασμένη.Τα παράνομα και τα περίεργα γίνονται το καλοκαίρι που ο κόσμος δεν πολυπαίρνει χαμπάρι και λείπει.Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ λοιπόν.Προκήρυξη, ταμπαντούρι σε όλους τους κύκλους:γνωστών, συγγενών, χωριανών,γειτόνων, συναδέλφων των συγγενών,μακρινών επιρροών, γενικώς ψηφοφόρων, αλλά και κομματικών συγγενών.Όσο κρατάει η προκήρυξη, τηλέφωνα και σημειώματα απ' τα πολιτικά γραφεία, Υπουργών, υφυπουργών, στελεχών, κλπ,κλπ,και παράκληση για να συμπεριληφθεί στη λίστα και το δικό μας παιδί, που είναι καλό και άριστο και κυρίως έχει ανάγκη!
Και υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις!Υποσχέσεις σε όλους.
Και μετά καταθέσεις δικαιολογητικών και ουρές και άλλες ουρές και άλλες ουρές.
Καιμετά συνεντεύξεις και αγωνία και αναμονή.Όλα θα κρατήσουν ως τις εκλογές και τα αποτελέσματα εντελώς τυχαία θα βγουν μετά τις εκλογές!Και ως τότε όλοι θα ελπίζουν και όλοι θα περιμένουν και όλοι θα ψηφίζουν και κυρίως θα παρακαλάνε .Θα περνάνε ατέλειωτες ώρες να βρουν την κατάλληλη επαφή που θα πει την κατάλληλη κουβέντα για να βρεθούν μέσα.
ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΟΣΜΕΝΕΣ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν ήταν του σαλονιού και του λιμανιού, του μοναστηριού είναι κι αυτός.
Μπροστά δημόσιες σχέσεις και χαμόγελα και δεν ξέρω δεν είδα, γι όνομα του Θεού! κι απο πίσω προσλήψεις με λαμογιές.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_7616.html

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/m_28.html

Ένας, ίσον κανένας! είπε...

Υπευθυνότητα και συνυπευθυνότητα...

Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα για τους συμβασιούχους, η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το εργασιακό τους μέλλον. Όμως το χειρότερο είναι πως ο δρόμος θάναι μακρύς κυρίως γιατί, έχω την εντύπωση, και μακάρι να κάνω λάθος, πως δεν ερμηνεύουν σωστά το πρόβλημα. Έχουν, δηλαδή, πολλοί εξ αυτών, την πεποίθηση πως η ευθύνη είναι της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του θεσμού και δεν ΄΄βλέπουν΄΄πως όλο αυτό που τους συμβαίνει είναι αποτέλεσμα των πελατειακών και προσωπικών πολιτκών της ηγεσίας που τους προσέλαβε, με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια και προσωπικές εργασιακές συμφωνίες με στόχο τον απόλυτο έλεγχο των συμβασιούχων από πρόσωπα πολιτικής προσωρινής εξουσίας. Όταν λοιπόν προσλαμβάνεσαι και δέχεσαι να εργασθείς με αυτές τις συνθήκες-π.χ. κάρτα, ενώ έχεις σύμβαση έργου- είναι σίγουρο πως ο ΄΄ιδιοκτήτης΄΄της ''εταιρείας΄΄ που σε προσέλαβε ο ανεξέλεκτος εργοδότης, όταν αποχωρήσει, θα σε αφήσει ξεκρέμαστο.(και τι να σε κάνει άλλωστε μήπως ήταν δικό του το μαγαζί όπως νόμιζε και όπως εσύ πίστεψες;)
Όταν είσαι πολιτικός προϊστάμενος και συμπεριφέρεσαι σε υπηρεσία του Δημοσίου σαν να είναι μαγαζί δικό σου και προσλαμβάνεις κόσμο δικό σου, και εξασφαλίζεις χρήμα γιατί εντελώς συγκυριακά έχεις πρόσβαση στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, όταν εσύ φύγεις ποιός περιμένεις να συνεχίσει την προσωπική σου πολιτική; Ο επόμενος; Γιατί να θέλει και γιατί να μπορεί; Άλλωστε πιστεύει κανείς πως και αυτός δεν θέλει να κάνει προσωπικές πολιτικές; Βλέπε μαγείρεμα για εξαίρεση από τον ΑΣΕΠ.
Το έχουν πάντως οι δεξιοί να βλέπουν το κράτος σαν ιδιοκτησία τους, δεν μπορούν να το ξεπεράσουν!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η βόμβα δεν ήταν φάρσα, είχε μεταφορική έννοια...κι έσκασε σήμερα το πρωϊ, με τον πρωϊνό καφέ προφορικά και όπου νάναι θα σκάσει και ηλεκτρονικά! Αναμείνατε...μετά τις διαφημίσεις...

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινίσουμε οτι υπάρχουν συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει τις "πλάτες" κανενός, χωρίς να εξυπηρετούν συμφέροντα, οι οποίοι έχουν υψηλά προσόντα και κυρίως αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα διαφανείς διαδικασίες την τελευταία πενταετία δεν υπήρξαν…… να μην έχουμε αυταπάτες…… Προφανώς και προσελήφθηκαν κάποιοι – ελάχιστοι - με αυξημένα τυπικά προσόντα αλλά προσελήφθηκαν επειδή οι «δικοί τους» και οι έχοντες «πλάτες» δεν είχαν τα αντίστοιχα. Εξ άλλου από τις εξαιρέσεις επιβεβαιώνεται ο κανόνας.

Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ουρές των ταλαίπωρων για συνέντευξη στην αίθουσα του 3ου ορόφου με επιτροπές της απολύτου εμπιστοσύνης του περίφημου Τσαμαδιά;

Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι οι με μέσον προσληφθέντες είχαν εντολή να μην μιλάνε σε συγκεκριμένους συναδέλφους;

Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ρήσεις … «Εγώ δεν πληρώνω»
«Εγώ δεν δίνω υπερωρίες»
«Εγώ…. Εγώ……»
Που δυστυχώς επαναλαμβάνεται με όποιον δεξιό κι αν καθίσει σε αυτήν την καρέκλα.

idekes1 είπε...

Από την Επιστολή Συλλόγου Συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε. στην Υπουργό Παιδείας:

"...Ενδεικτικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

-Υπάρχει πολύμηνη (σε μερικές περιπτώσεις εγγίζει τους 8 μήνες) καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων μας και των δώρων-επιδομάτων που δικαιούμαστε, με συνέπεια να έχουμε έρθει σε απελπιστική κατάσταση ως προς την ικανοποίηση ακόμη και των βασικών-βιοτικών μας αναγκών. Είναι για μας επιτακτική ανάγκη η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, καθώς και η εξασφάλιση της ομαλής ροής των επόμενων χρηματοδοτήσεων.

-Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στη Δια Βίου Εκπαίδευση, τόσο για τα Στελέχη που εργάζονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. -κεντρικά και περιφερειακά- όσο και για τους/τις Εκπαιδευτές/τριες Ενηλίκων, μειώθηκε αναίτια από την προηγούμενη διοίκηση (αποφάσεις υπ’ αριθ. 2424/11-6-2009 και 2425/11-6-2009 του Γεν. Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης). Οι αποφάσεις αυτές συνιστούν υποβάθμιση της Δια Βίου Εκπαίδευσης από τον κατ’ εξοχήν φορέα υλοποίησής της. Παράλληλα, απαξιώνουν την ειδική εκπαίδευση και εμπειρία των εργαζομένων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., ενώ γιγαντώνουν ανώφελα τη μοριοδότηση της εμπειρίας στην Τυπική Εκπαίδευση, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Δια Βίου Μάθησης και την ανάγκη εξειδίκευσης σε αυτή.

-Παρά το γεγονός ότι βάσει του Ν. 3369/6-7-2009 τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) και οι Σχολές Γονέων ορίζονται ως Δομές του Ι.Δ.ΕΚ.Ε της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., αυτά δεν έχουν ακόμη θεσμοθετηθεί. Προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης των Κ.Ε.Ε., μάλιστα, συνηγορεί σχετική παρατήρηση της ΕΔΕΛ του Υπουργείου Οικονομικών (2005). Η απασχόληση δε προσωπικού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά στα Κ.Ε.Ε, επιτείνει την ανάγκη συμμόρφωσης στην παραπάνω παρατήρηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Οκτωβρίου 2009, οι συμβασιούχοι του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε:

Την άμεση και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων μας
Την αναγνώριση της εξειδίκευσής μας στη Δια Βίου Μάθηση
Την εξασφάλιση του εργασιακού μας καθεστώτος και τη μελλοντική μας εξέλιξη στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

...Ο Σύλλογός μας, μέσω του Δ.Σ., επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω..."